Skip to main content

Hindoestaanse snijbonen

Vegetarisch

  • Totale tijd 30 minuten

Ingrediënten

In De Krat

  • 1 stuk(s) uien
  • 2 stuk(s) coeur de boeuf tomaten
  • 600 g snijbonen

In Huis

  • 200 g rijst
  • om te bakken olie
  • 1 teentje(s) knoflook
  • 1 el madras kerriepoeder
  • 1 stuk(s) bouillonblokje
  • naar smaak peper en zout
icon package

Recept stappen

  1. Kook de rijst gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  2. Snipper de ui. Snij de tomaten in zes stukken. Snij de snijbonen in stukken van 3 cm. Verhit de olie in een pan en fruit de ui hierin zachtjes aan tot de ui lichtbruin is.
  3. Pers de knoflook, voeg bij de knoflook en fruit een halve minuut mee.
  4. Voeg het kerriepoeder toe en roerbak 2 minuten mee.
  5. Voeg de tomaat en snijbonen toe en schep om. Schenk er wat water bij tot de groenten net aan onder staan.
  6. Voeg het bouillonblokje toe. Kook tot de snijbonen gaar zijn in ca. 15 minuten.
  7. Serveer de Hindoestaanse snijbonen met de witte rijst.