Skip to main content

Hollandse halloemi met traybake van bloemkool, rode ui en koolrabi met harissa-dressing en linzenpuree

Vegetarisch

  • Totale tijd 40 minuten

Ingrediënten

In De Krat

  • 300 gram koolrabi
  • 2 rode uien
  • 1 bloemkool
  • 200 gram rode linzen
  • 2 tl harissa
  • 2 el koriander
  • 2 pakjes halloemi

In Huis

  • olijfolie
  • 1 laurierblad
  • 6 el olijfolie (extra vierge)
  • 1 el citroensap
  • 1.50 tl komijnpoeder
  • 1 teen knoflook
icon package

Recept stappen

  1. Verwarm de oven op 220 graden.
  2. Schil de koolrabi grondig. Snij de koolrabi en helft van de rode ui in parten van 1 cm dik. Haal het blad van de bloemkool (bewaar alleen de kleinere bladeren/stelen). Verdeel de bloemkool in roosjes. Meng alles met flink olijfolie, peper en zout. Leg ze in een ingevette ovenschaal en bak 25-30 minuten in de oven.
  3. Spoel de linzen af met koud water en zet op met de aangegeven hoeveelheid water en het laurierblad. Kook gaar in 20 minuten. Roer af en toe om en let op dat ze niet aankoeken.
  4. Maak een dressing van de harissa, olijfolie extra vierge, het citroensap en 0.5 tl (bij 4p) van het komijnpoeder. Breng op smaak met zout. Hou apart.
  5. Snipper de andere helft van de rode ui en hak de knoflook en koriander fijn. Bak de ui in olie ca. 2 minuten tot glazig. Voeg de rest van het komijnpoeder en gehakte knoflook toe. Bak nog een paar minuten mee.
  6. Giet de linzen af (bewaar het kookvocht!) en verwijder het laurierblad. Laat even goed uitlekken en doe bij het uienmengsel. Mix met een staafmixer tot een gladde puree. Gebruik het kookvocht om de puree de goede smeuïgheid te geven. Roer de koriander erdoor. Breng op smaak met nog een kneepje citroensap, peper en zout.
  7. Snij de halloemi in repen van 2 cm. Bak in een (grill)pan in wat olie ca 3 minuutjes per kant.
  8. Sprenkel de harissa-dressing over de tray-bake groenten. Serveer met de linzenpuree en halloemi (serveer direct, anders worden ze wat taai).