Dit is ons receptenarchief t/m 2023. Heb je al een box? Log in met je bestaande e-mailadres in de Crisp app om ‘m daar te beheren.

Hollandse pot met een Oosterse twist: hert-rundergehaktballetjes, aardappel, rode kool met appel

Wild

  • Totale tijd minuten
2025 9 SNELLE hert rund gehaktballen aardappel rode kool 18556

Ingrediënten

In de box

  • 1000 gram aardappelen Frieslander
  • 0.5 stukje gember
  • 1 bakje specerijenbakje met steranijs en kaneel
  • 1.5 pakje rode kool met appel
  • 400 gram hert-rundergehakt
  • 1 stuks gele ui

In Huis

  • olie/boter om te bakken
  • 2 el ketjap manis
icon package

Recept stappen

  1. Was of schil de aardappelen, snij in stukjes van ca 2 cm en zet op in een laagje water met zout. Breng aan de kook en kook in ca. 20 minuten gaar. Giet af.
  2. Schil de gember en snij in dunne staafjes. Verwarm wat olie in een pannetje. Voeg het venkelzaad uit het specerijenbakje en de gember toe en bak 1 minuut tot geurig. Voeg de rode kool met appel toe, samen met de steranijs en het kaneelstokje. Roer door en laat afgedekt zachtjes opwarmen tot je aan tafel gaat.
  3. Draai van het gehakt 3 balletjes per persoon. Druk ze een beetje plat.
  4. Verwarm boter en/of olie in een koekenpan en bak de balletjes aan beide zijden stevig aan. Snij de ui in dunne ringen en voeg toe. Zet het vuur wat lager en bak de balletjes in ca. 8 minuten gaar.
  5. Blus de balletjes af met de ketjap manis en ca. 2 eetlepels water pp. Zet het vuur uit en serveer direct met de aardappelen en de rode kool.
  6. Goed om te weten: het specerijenbakje voor 2p bevat 0,5tl venkelzaad, steranijs en kaneelstokje