Skip to main content

Hollandse Quinoa salade met minibietjes, grie en gekarameliseerde witlof

Vegetarisch

  • Totale tijd 45 minuten

Ingrediënten

In De Krat

  • 400 g Minibietjes
  • 300 g Quinoa
  • 1 stuk(s) Rode ui
  • 4 struikje(s) Witlof
  • 60 g Pompoenpitten
  • 1 pakje(s) Grie naturel (feta)
  • 2 el Verse munt
  • 2 stengel(s) Lente-ui
  • 2 el Citroensap
  • 100 g Winterpostelein

In Huis

  • 2 el Witte wijnazijn
  • 20 g Boter
  • 1 el Olijfolie om te bakken
  • 1 tl Suiker
  • 4 el Olijfolie (extra vierge)
  • naar smaak Peper en zout
icon package

Recept stappen

  1. NB: Je hebt 2x citroen (en de Gemakskrat Vega ook meerdere malen rode ui en verse munt) nodig deze week.
  2. 1. Was de minibietjes, zet op met koud water en kook in ca. 15 min gaar. Giet af en laat afkoelen.
  3. 2. Zet de quinoa op in koud water met zout en kook gaar in ca. 12 min.
  4. 3. Snipper de rode ui en doe met de azijn in een kommetje.
  5. 4. Snij de witlof in de lengte doormidden. Laat in een koekenpan de boter, olijfolie en suiker smelten. Leg de witlof er met de snijkant naar beneden in. Laat in een paar minuten bruin worden, draai vervolgens om en stoof met deksel in een paar minuten gaar.
  6. 5. Bak in een droge koekenpan de pompoenpitten even knapperig (blijf erbij het kan snel gaan!). Snij de feta in kleine blokjes. Hak de munt fijn. Snij de lente-ui in ringetjes.
  7. 6. Giet de quinoa af en haal de rode uitjes uit de azijn. Doe samen in een grote slabak met de lente-ui en munt. Roer de olijfolie extra vierge, het citroensap en peper en zout erdoor. Laat een beetje afkoelen.
  8. 7. Snij het kontje van de minibietjes en haal het schilletje eraf. Snij in kwarten of achtsten en voeg bij de quinoa, samen met de feta. Leg de warme witlofjes op een schaaltje, bestrooi met peper en zout.
  9. 8. Was de winterpostelein en zet op tafel. Laat iedereen zelf wat blaadjes door de quinoa roeren. Zo blijft eventuele overgebleven winterpostelein lekkerder voor de dag erna. Strooi als laatste de pompoenpitten eroverheen.