Skip to main content

Hollandse saltimbocca met spaghetti

Rund, Varken

  • Totale tijd 35 minuten

Ingrediënten

In De Krat

  • 4 runderschnitzels
  • 4 plakjes beenham

In Huis

  • 12 blaadjes salie
  • 1 tl verse tijm
  • 400 gram spaghetti
  • 1 teentje knoflook
  • 8 cocktailprikkers
  • 2 el olijfolie (extra vierge)
  • 200 ml creme fraiche
  • om te serveren Parmezaanse kaas (geraspt)
icon package

Recept stappen

  1. Kook de pasta volgens gebruiksaanwijzing al dente.
  2. Hak de knoflook fijn.
  3. Snij de schnitzels doormidden en bestrooi met zout en peper. Leg de plakjes rauwe ham op je werkvlak en leg er een blaadje salie op. Bestrooi de schnitzels met peper en zout. Leg de schnitzels op de ham en salie. Wikkel de ham netjes om het filetlapje en steek vast met een cocktailprikker.
  4. Verhit de helft van de olie in een grote koekenpan en bak de stukjes vlees om en om bruin en gaar in ca. 2 min aan iedere kant. Hou even warm.
  5. Verhit de andere helft van de olie in een koekenpan en bak de knoflook zachtjes 30 sec aan.
  6. Schep de tijm erdoor. Schep de creme fraiche erbij en breng op smaak met peper en zout. Warm even door.
  7. Meng de saus door de afgegoten spaghetti. Serveer met wat geraspte Parmezaanse kaas en de saltimboccas.
  8. <br>Tip: lekker met een eenvoudige tomatensalade.