Skip to main content

Home made kippensoep met groenten, bonen en spelt

  • Totale tijd 120 minuten

Ingrediënten

In De Krat

  • 4 stuk(s) Kippenbout
  • 1 stuk(s) Prei
  • 1 stuk(s) Uien
  • 1 stuk(s) Zoete aardappel
  • 200 g Boerenkool
  • naar smaak Brood

In Huis

  • 1 stuk(s) Winterpeen
  • 2 stengel(s) Bleekselderij
  • 4 teentje(s) Knoflook
  • 1 tl Zwarte peperkorrels
  • 2 blaadje(s) Laurier
  • 200 g Spelt
  • 400 g Adukibonen uit blik
  • 1 el Citroenrasp
icon package

Recept stappen

  1. 1. Snij de kippenbouten op het gewricht in tweeën.
  2. 2. Snij de prei in ringen. Snij de ui in kwarten. Snij de winterwortel en bleekselderij in stukjes. Plet de knoflook.
  3. 3. Doe het vlees en de groenten met de knoflook, zwarte peperkorrels en laurierblaadjes in de pan. Schenk er 2 liter (bij 4p) water bij. Doe het deksel op de pan en breng aan de kook.
  4. 4. Draai het vuur laag en laat 90 min zachtjes trekken.
  5. 5. Giet de bouillon door een zeef in een grote pan. Hou de kip apart.
  6. 6. Schil de zoete aardappel en snij in flinke stukken.
  7. 7. Voeg samen met de spelt toe aan de bouillon en breng aan de kook.
  8. 8. Doe het deksel op de pan en kook ca. 20 min totdat de spelt zacht is geworden.
  9. 9. Haal het kippenvlees van het bot en voeg toe aan de soep.
  10. 10. Giet de adukiboontjes af. Ris de boerenkoolbladeren van de nerf en hak fijn. Doe de boerenkool en adukiboontjes in de soep en laat nog 5 min koken.
  11. 11. Roer de citroenrasp erdoor en serveer met een stuk brood.