Home made kippensoep met groenten, bonen en spelt
- Totale tijd 120 minuten

Ingrediënten
In De Krat
- 4 kippenbouten
- 1 prei
- 1 ui
- 1 bataat
- 200 gram boerenkool
- brood, naar smaak
In Huis
- 1 winterpeen
- 2 stengels bleekselderij
- 4 knoflooktenen
- 1 tl zwarte peperkorrels
- 2 laurierblaadjes
- 200 gram spelt
- 400 gram adukibonen uit blik
- 1 el citroenrasp
Recept stappen
- 1. Snij de kippenbouten op het gewricht in tweeën.
- 2. Snij de prei in ringen. Snij de ui in kwarten. Snij de winterwortel en bleekselderij in stukjes. Plet de knoflook.
- 3. Doe het vlees en de groenten met de knoflook, zwarte peperkorrels en laurierblaadjes in de pan. Schenk er 2 liter (bij 4p) water bij. Doe het deksel op de pan en breng aan de kook.
- 4. Draai het vuur laag en laat 90 min zachtjes trekken.
- 5. Giet de bouillon door een zeef in een grote pan. Hou de kip apart.
- 6. Schil de zoete aardappel en snij in flinke stukken.
- 7. Voeg samen met de spelt toe aan de bouillon en breng aan de kook.
- 8. Doe het deksel op de pan en kook ca. 20 min totdat de spelt zacht is geworden.
- 9. Haal het kippenvlees van het bot en voeg toe aan de soep.
- 10. Giet de adukiboontjes af. Ris de boerenkoolbladeren van de nerf en hak fijn. Doe de boerenkool en adukiboontjes in de soep en laat nog 5 min koken.
- 11. Roer de citroenrasp erdoor en serveer met een stuk brood.