Home made kippensoep met groenten en spelt
- Totale tijd minuten

Ingrediënten
In de box
- 2 stuks kippenbouten
- 1 stuks prei
- 2 stuks sjalot
- 100 gram regenboogpeen
- 2 stengels bleekselderij
- 200 gram witte bataat
- 8 sneetjes landbrood
In Huis
- 4 teentjes knoflook
- 1 tl zwarte peperkorrels
- 2 stuks laurierblaadjes
- 2 liter water
- 200 gram spelt
- 1 el citroenrasp
Recept stappen
- Snij de kippenbouten op het gewricht in tweeën.
- Snij de prei in ringen en de sjalot in kwarten. Snij de regenboogpeen en bleekselderij in stukjes. Plet de knoflook.
- Doe de kippenbout, groenten, knoflook, zwarte peperkorrels en laurierblaadjes in de pan. Schenk het water erbij. Doe het deksel op de pan en breng aan de kook. Draai het vuur laag en laat 90 min zachtjes trekken.
- Giet de bouillon door een zeef in een grote pan. Hou de kip apart.
- Schil de witte bataat en snij in kleine stukjes. Voeg samen met de spelt toe aan de bouillon en breng aan de kook.
- Doe de deksel op de pan en kook ca. 20 min totdat de spelt zacht is geworden. Haal het kippenvlees van het bot en voeg toe aan de soep.
- Verwarm de oven voor op 200 graden en bak het brood +/- 10 minuten af.
- Rasp de citroen. Roer de citroenrasp erdoor en serveer met een sneetje brood.