Skip to main content

Homemade grillworst met Opperdoezer aardappelen en coleslaw

Wild

  • Totale tijd 35 minuten

Ingrediënten

In De Krat

  • 1 kilo Opperdoezer aardappelen
  • 500 gram Grillworst cheddar jalapeno
  • 1 zakje grillworstkruiden
  • 200 gram peen
  • 400 gram witte kool
  • 150 gram yoghurt
  • 1 bosje radijs

In Huis

  • 3 el mayonaise
  • 1 tl mosterd
  • 1 el citroensap
  • 1 teentje knoflook
  • om te bakken olijfolie
icon package

Recept stappen

  1. Zet een ruime pan gezouten water op voor de aardappelen. Verwarm de oven voor op 190 graden.
  2. Boen de aardappelen schoon en halveer alleen de grote exemplaren. Kook in 8-10 minuten beetgaar (NB. Wil je minder werk? Snij de aardappelen in stukken en gooi ze in de oven*).
  3. Haal de grillworst uit de verpakking en rol door de bijgeleverde kruiden heen zodat de worst helemaal bedekt is. Klopt de overige kruiden af (zie tip). Leg de worst op een rooster in de oven en bak in ca. 15 min gaar. Laat 5 minuten rusten.
  4. Schil en rasp de peen. Rasp ook de witte kool of snij heel fijn. Doe samen met de mayonaise, yoghurt, mosterd, citroensap, peper en zout in een kom. Pers de knoflook erbij. Kneed een minuut lang met je handen, dan worden de groenten lekker zacht.
  5. Snij de radijsjes in kwarten en voeg bij de coleslaw.
  6. Giet en spoel de aardappelen koud af. Snij in stukken. Bak ze in een grote koekenpan op hoog vuur (eventueel in delen), in een ruime hoeveelheid goed hete olie bruin en krokant. Schud de aardappelen af en toe om.
  7. Snij de worst in plakjes en serveer bij de krokant gebakken aardappeltjes en coleslaw.
  8. * Verwarm de oven voor op 220 graden. Schrob de aardappelen schoon. Snij in stukken. Hussel in een mengkom met flink olie, peper en zout en leg op een met bakpapier bekleedde bakplaat. Rooster bruin en gaar in 25-30 min.
  9. Strooi de overige kruiden over wat mayo en serveer bij de aardappeltjes.