Homemade kaasschnitzel met mais-aardappelpuree, broccoli en chili-limoenolie

Vegetarisch

  • Totale tijd minuten
Homemade kaasschnitzel met mais aardappelpuree broccoli en chili limoenolie | Maaltijdbox recepten

Ingrediënten

In de box

  • 1000 gram Frieslander aardappelen
  • 2 stuks broccoli
  • 2 stuks maiskolf
  • 1 stuks limoen
  • 0.5 stuks rode peper
  • 2 stengels bleekselderij
  • 300 gram belegen Beemster kaas
  • 1 stuks ei
  • 1 bakje panko broodkruim

In Huis

  • olie om te bakken
  • 2 stuks knoflook in de schil
  • 30 gram boter
  • 150 ml water voor de mais
  • 3 el olijfolie extra vierge
  • 4 el bloem
icon package

Recept stappen

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden.
  2. Schil de aardappelen en snij in gelijke stukken. Zet op in koud water met zout en kook in 15-20 minuten gaar.
  3. Snij de broccoli in roosjes en de steel in stukjes. Meng met olie, knoflook (in de schil), peper en zout. Verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat en zet ca. 20 minuten in de oven. De broccoli mag een beetje bruin kleuren.
  4. Snij de maiskorrels met een scherp mes rustig van de kolf. Kook de korrels in een pannetje met de aangeven hoeveelheid boter en water in 10-15 minuten gaar.
  5. Rasp de limoenschil en hak de rode peper heel fijn (met pitjes als je van pittig houdt). Meng met de olijfolie extra vierge. Breng op smaak met zout.
  6. Snij de bleekselderij in dunne halve maantjes.
  7. Verwijder de korst van de kaas. Snij per persoon 1 à 2 plakken van ca. 1 cm dik. Afhankelijk van de vorm van je stuk kaas zal je even moeten kijken hoe je het aanvliegt.
  8. Klop het ei los in een schaaltje. Zet alvast twee bordjes klaar, eentje met de bloem en een met de panko. Je gaat de schnitzels pas op het laatst paneren en bakken.
  9. Giet de aardappels af en stamp tot puree (bewaar wat kookvocht). Roer de bleekselderij en mais incl. vocht erdoor. Verwijder het velletje van de gepofte knoflook, prak de knoflook en roer door de puree. Voeg eventueel nog wat kookvocht toe. Breng op smaak met peper en voldoende zout.
  10. Verwarm olie in een koekenpan. Haal elke stuk kaas eerst door de bloem, dan het ei en dan de panko. Bak aan beide kanten in de hete olie tot het korstje bruin is en de kaas vanbinnen zacht.
  11. Serveer direct met de mais-aardappelpuree en broccoli. Besprenkel met de chili-limoenolie.