Homemade kaasschnitzel met mais-aardappelpuree en broccoli

Vegetarisch

  • Totale tijd minuten
Homemade kaasschnitzel | Maaltijdbox recepten

Ingrediënten

In De Krat

  • 1000 gram Doré aardappelen
  • 2 stuks broccoli
  • 2 stuks maiskolf
  • 1 stuks limoen
  • 300 gram belegen Beemster kaas
  • 1 bakje panko

In Huis

  • olie om te bakken
  • 2 stuks knoflook in de schil
  • 30 gram boter
  • 150 ml water voor de mais
  • 1 stuks ei (of kikkererwtenvocht)
  • 4 el bloem
icon package

Recept stappen

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden.
  2. Was of schil de aardappelen. Snij in gelijke stukken. Zet op in koud water met zout en kook in 15-20 minuten gaar.
  3. Snij de broccoli in kleine roosjes en de steel in stukjes. Meng met olie, knoflook (in de schil), peper en zout. Verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat en zet 20-25 minuten in de oven. De broccoli mag een beetje bruin kleuren.
  4. Snij de maiskorrels met een scherp mes rustig van de kolf. Kook de korrels in een pannetje met de aangeven hoeveelheid boter en water in 10-15 minuten gaar.
  5. Rasp de limoenschil en pers het sap. Hou apart.
  6. Verwijder de korst van de kaas. Snij per persoon 1 à 2 plakken van ca. 1 cm dik. Afhankelijk van de vorm van je stuk kaas zal je even moeten kijken hoe je het aanvliegt.
  7. Klop het ei los in een schaaltje (zie tip). Zet alvast twee bordjes klaar, eentje met de bloem en een met de panko. Je gaat de schnitzels pas op het laatst bakken.
  8. Giet de aardappels af en stamp tot puree (bewaar wat kookvocht). Roer den gare mais incl. vocht erdoor als deze gaar is. Verwijder het velletje van de gepofte knoflook, prak de knoflook en roer door de puree. Voeg eventueel wat kookvocht toe om het smeuïger te maken. Breng op smaak met peper en voldoende zout en een beetje limoensap naar smaak.
  9. Verwarm olie in een koekenpan. Haal elke stuk kaas eerst door de bloem, dan het ei en dan de panko. Bak kort aan elke zijde in de hete olie tot het korstje bruin is.
  10. Serveer direct met de mais-aardappelpuree en broccoli. Bestrooi met het limoenrasp.
  11. Geen ei in huis, maar wel een potje kikkererwten? Gebruik dan het kikkererwtenvocht (aquafaba) ter vervanging van het ei .