Homemade kaasschnitzels en royale aardappelsalade met venkel, babyleaf en kappertjesdressing

Vegetarisch

  • Totale tijd minuten
Homemade kaasschnitzels en royale aardappelsalade met venkel babyleaf en kappertjesdressing | Maaltijdbox recepten

Ingrediƫnten

In De Krat

  • 2 stuks venkel
  • 800 gram Nicola aardappelen
  • 150 gram bleekselderijhart
  • 2 el kappertjes
  • 300 gram Weidevogel belegen
  • 1 bakje panko
  • 1 zakje babyleaf slamix

In Huis

  • 6 el olijfolie extra vierge
  • 2 el mosterd
  • 3 el witte wijnazijn
  • 2 el mayonaise
  • 1 teen knoflook
  • 1 stuks ei
  • 4 el bloem
  • olie om te bakken
icon package

Recept stappen

  1. Zet een ruime pan gezouten water op voor de venkel en aardappels.
  2. Verwijder het loof en kontje van de venkel en snij in dunne plakjes. Schil de aardappels en snij in blokjes van ca. 2 cm. Kook, vanaf dat het water kookt, samen met de venkel in 5-6 minuten beetgaar (zie tip). Giet af en zet weg.
  3. Maak een dressing van de olijfolie extra vierge, mosterd, witte wijnazijn en mayonaise. Pers de knoflook erbij en breng op smaak met zout en peper. Meng de aardappelen en venkel door de dressing.
  4. Snij het bleekselderijhart (het binnenste, lichtgroene deel) in halve maantjes en meng samen met de kappertjes door de aardappel-venkelsalade.
  5. Verwijder de korst van de kaas. Snij per persoon 1 Ć  2 plakken van ca. 1 cm dik. Afhankelijk van de vorm van je stuk kaas zal je even moeten kijken hoe je het aanvliegt. Wat je overhoudt kun je evt. nog door de aardappelsalade raspen!
  6. Klop het ei los in een schaaltje. Zet twee bordjes klaar, eentje met de bloem en een met de panko.
  7. Verwarm olie in een koekenpan. Haal elke stuk kaas eerst door de bloem, dan het ei en dan de panko. Bak kort aan elke zijde in de hete olie tot het korstje bruin is.
  8. Hussel de babyleaf slamix door de aardappelsalade. Serveer met de kaasschnitzels.
  9. Je kan de venkel ook gaar stomen in de pan waar je de aardappelen in kookt. Hang een zeef boven het water en dek de pan goed af. Zo behoudt de venkel meer voedingswaarden.