Dit is ons receptenarchief t/m 2023. Heb je al een box? Log in met je bestaande e-mailadres in de Crisp app om ‘m daar te beheren.

Homemade visnuggets met geroosterde bloemkool, Beemster Valery aardappeltjes en chimichurri

Vis

  • Totale tijd minuten
Homemade visnuggets met geroosterde bloemkool, Beemster Valery aardappeltjes en chimichurri | Maaltijdbox recepten

Ingrediënten

In de box

  • 800 gram Beemster Valery aardappels
  • 1 stuks bloemkool
  • 2 stuks meiraap
  • 3 el (!) rode ui
  • 1 stuks rode peper
  • 6 el peterselie
  • 400 gram visstukjes
  • 1 stuks eieren
  • 70 gram panko

In Huis

  • olie om te bakken
  • 2 tl paprikapoeder
  • 2 teen knoflook voor de chimichurri
  • 6 ml milde olijfolie
  • 3 el rode wijnazijn
  • 4 el bloem
  • mayonaise (optioneel)
icon package

Recept stappen

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden.
  2. Was de aardappels en snij in stukken van ca. 3 cm. Verwarm olie in grote afdekbare wok of hapjespan. Bak de aardappels een paar minuten aan, schep regelmatig om. Dek goed af, zet het vuur laag en laat in ca. 10 minuten beetgaar stomen. Hussel tussentijds.
  3. Verwijder intussen het blad van de bloemkool en snij in plakken van ca. 1,5 cm – het maakt niet uit als er roosjes afvallen. Verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat. Verwijder het kontje van de meiraap en snij in partjes van ca. 2 cm. Leg tussen de bloemkool. Besprenkel met olie en bestrooi met paprikapoeder, peper, en zout. Bak ca. 20 minuten in de oven.
  4. Maak de chimichurri. Snipper de rode ui (3 el bij 4p!). Hak de knoflook fijn (let op! verwijder groene loofje als dat er zit – die smaakt bitter). Hak de rode peper fijn (met zaadjes als je van pittig houdt). Hak de peterselie heel fijn (ook de steeltjes). Meng alles met de milde olijfolie en rode wijnazijn. Breng op smaak met peper en zout. Zet weg tot gebruik.
  5. Haal de deksel van de aardappels en bak op hoog vuur verder tot ze bruinen. Schud af en toe om.
  6. Bereid de visnuggets vast voor. Leg de visstukjes op een bord, dep droog en bestrooi met wat zout. Klop het ei los in een schaaltje met wat peper en zout. Doe de bloem in een schaaltje en voeg ook hier wat peper en zout toe. Doe de panko in een schaaltje.
  7. Verwarm olie in een koekenpan. Haal elk stukje vis eerst door de bloem, dan door het ei en dan door de panko. Doe direct in de hete olie. Bak de stukjes tot ze rondom bruin zijn – de vis gaart snel.
  8. Serveer de chimichurri bij de nuggets, bloemkool en aardappels. Eventueel met wat mayonaise, ook lekker.
  9. Goed om te weten: de visstukjes zullen één of meer van de volgende vissoorten bevatten: kabeljauw, heilbot, koolvis, scholfilet.