Dit is ons receptenarchief t/m 2023. Heb je al een box? Log in met je bestaande e-mailadres in de Crisp app om ‘m daar te beheren.

Hotdog met gekaramelliseerde ui en yacon

Rund

  • Totale tijd minuten
Gemakskrat Vega Voorlopig Komt Een Nwe

Ingrediënten

In de box

  • 200 g Yaconwortel
  • 1 stuk(s) Boule natur
  • 2 stuk(s) Ui
  • 4 stuk(s) Rookworstjes
  • 200 g Zuurkool

In Huis

  • 4 el Mayonaise
  • 2 el Yoghurt
  • 1 el Ketchup
  • 2 el Boter
  • 1 el Balsamicoazijn
  • 1 tl Suiker
icon package

Recept stappen

  1. 1. Snij de yacon in lucifertjes.
  2. 2. Meng mayonaise, yoghurt en ketchup en zet apart.
  3. 3. Verwarm de oven voor op 200 graden en bak het brood af in circa 10 minuten.
  4. 4. Verhit de boter in een koekenpan.
  5. 5. Snij de ui in ringen en bak zachtjes 10 minuten aan in de boter.
  6. 6. Voeg de balsamico en de suiker toe en laat nog 15 minuten karamelliseren op laag vuur.
  7. 7. Bereid de rookworsten volgens gebruiksaanwijzing.
  8. 8. Snij het brood in plakken en besmeer met een beetje van de mayonaise. Beleg met een pluk zuurkool.
  9. 9. Snij de rookworsten in de lengte doormidden en leg de twee helften op de zuurkool.
  10. 10. Leg daarop de yacon en beleg met de gekaramelliseerde ui. Dek af met een plak brood.