Hotdog van Wild van Wild met gesmoorde ui en een zomerse venkel meiraapsalade

Wild, Snel klaar

  • Totale tijd 30-35 minuten
Wk 26 hot dog wild van wild met zomerse salade 4

Ingrediënten

In De Krat

  • 2 stuks ui
  • 1 el tijm
  • 1 stuks venkel
  • 300 gram meiraap
  • 2 stronkjes roodlof
  • 4 stuks Wild van Wild hotdogs
  • 4 stuks ciabatta
  • 1 zakje gemengde sla

In Huis

  • olijfolie om te bakken
  • 20 gram boter
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 tl mosterd
  • 1 el witte wijnazijn
  • 3 el olijfolie extra vierge
  • 4 el mayonaise
  • 1 el grove mosterd
icon package

Recept stappen

  1. Snij de ui in ringen. Verwarm de olijfolie en boter samen in een koekenpan en smoor de ui heel rustig op laag vuur (hoe langer hoe lekkerder). Ris de tijm en hak de knoflook. Voeg toe. Breng op smaak met zout en peper.
  2. Maak in een slabak een dressing van de witte wijnazijn, mosterd, olijfolie extra vierge, peper en zout (zie tip).
  3. Verwarm de oven voor op 200 graden.
  4. Snij de boven en onderkant van de sinaasappel. Zet ‘m neer en snij met een scherp mes van boven naar beneden de schil eraf. Snij vervolgens in plakjes en halveer die. Giet sap dat vrij komt bij de sladressing!
  5. Snij het kontje en het loof van de venkel en dan in zo dun mogelijke plakjes. Schil de meiraap, snij in kwarten en dan in zo dun mogelijke plakjes. Halveer de roodlof, verwijder indien gewenst het hart en snij in ringen. Doe alles samen bij de dressing.
  6. Bak de hotdogs in een koekenpan of grillpan goudbruin.
  7. Bak de broodjes 5-6 minuten in de oven.
  8. Voeg sla (naar smaak) bij de groenten. Hou een paar blaadjes apart voor op de broodjes.
  9. Meng de mayonaise met de grove mosterd tot een sausje.
  10. Snij de broodjes open en besmeer met de mosterdmayonaise. Vul met de worst, sla en de uien. Serveer de salade erbij.
  11. Rasp naar smaak wat van de sinaasappel en roer de dressing.