Skip to main content

Hotdog van Wild van Wild met gesmoorde ui en een zomerse venkel-meiraapsalade

Wild

  • Totale tijd 30-35 minuten

Ingrediënten

In De Krat

  • 2 uien
  • 1 el tijm
  • 1 venkel
  • 300 gram meiraap
  • 2 stronkjes roodlof
  • 1 sinaasappel
  • 4 Wild van Wild hotdogs
  • 4 volkoren puntjes
  • 0.50 krop eikenbladsla

In Huis

  • 2 teentjes knoflook
  • olie om te bakken
  • 20 gram boter
  • 1 el wijnazijn
  • 6 el olijfolie extra vierge
  • 4 el mayonaise
  • 1 el grove mosterd
icon package

Recept stappen

  1. Snij de ui in ringen en hak de knoflook fijn. Verwarm de olijfolie en roomboter samen in een koekenpan en smoor hierin heel rustig de ui op laag vuur. Ris de tijm en voeg toe, samen met de knoflook. Breng op smaak met zout en peper.
  2. Snij het kontje en het loof van de venkel en schil de meiraap. Snij de meiraap, roodloof in reepjes en de venkel in plakjes. Doe in een slabak.
  3. Snij de boven en onderkant van de sinaasappel, snij rondom de schil naar beneden langs het vruchtvlees. Snij boven de slabak de partjes met een mes uit de sinaasappel (als een V) zodat het sap in de salade komt. Voeg de partjes toe en knijp het overgebleven vruchtvlees uit boven de salade.
  4. Maak een dressing van de wijnazijn, olijfolie extra vierge, peper en zout. Voeg bij de salade en zet koud weg tot gebruik.
  5. Verwarm de oven voor op 180 graden.
  6. Bak de worstjes in een koekenpan of grillpan goudbruin.
  7. Maak de broodjes een beetje nat en piep ze 3-5 minuten op in de oven.
  8. Was en pluk de eikenbladsla en meng deze met de roodlof, meiraap en de venkel. Hou een blaadje apart voor op de broodjes.
  9. Meng de mayonaise met de grove mosterd tot een sausje.
  10. Snij de broodjes open en besmeer met de mosterdmayonaise. Vul met de worstjes, sla en de uien. Serveer de salade erbij.