Hottie tofu met woknoedels en veel groenten

Vegan

  • Totale tijd 35 minuten
Hottie tofu met woknoedels en veel groenten | Maaltijdbox recepten

Ingrediënten

In De Krat

  • 1.5 blok tofu
  • 1 el citroensap
  • 2 stuks lente-ui
  • 300 gram woknoedels
  • 200 gram regenboogpeen
  • 1 el gember
  • 200 gram spitskool
  • 300 gram oesterzwammen
  • 2 stuks shanghai paksoi
  • 4 el Hottie sambal paprika laos

In Huis

  • 6 el vegan mayo
  • 2 el sojasaus
  • naar smaak sesamolie (optioneel)
  • zonnebloemolie
  • 4 teentje knoflook
  • 4 el ketjap manis
icon package

Recept stappen

  1. Zet een grote pan met gezouten water op voor de noedels.
  2. Giet de tofu af, dep droog met keukenpapier. Leg op een bord op keukenpapier, leg er nog een vel keukenpapier bovenop en dan een snijplank. Leg zware boeken op de snijplank zodat al het vocht eruit wordt geperst.
  3. Pers het citroensap. Meng met de vegan mayo en sojasaus. Voeg naar smaak sesamolie toe als je dat hebt. Zet weg.
  4. Snij de lente-ui in dunne ringetjes, zet ook weg.
  5. Kook de noedels in 10 minuten beetgaar (zie tip). Giet en spoel koud af.
  6. Snij de tofu in dobbelsteentjes van ca. 1 cm. Verwarm wat zonnebloemolie in een koekenpan en bak de dobbelsteentjes mooi bruin in ca. 5 minuten. Haal ze uit de pan, leg op keukenpapier en bestrooi met een snufje zout. Bewaar de pan voor later.
  7. Verwarm olie in een wok. Schil de peen en snij in kleine blokjes. Fruit zachtjes. Schil en rasp de gember, voeg toe. Hak de knoflook fijn, voeg de helft(!) toe. Snij de spitskool in reepjes, zet het vuur wat hoger en bak mee. Scheur de oesterzwam in repen, voeg toe. Snij het lichte deel van de Shanghai paksoi in stukjes en het blad in reepjes. Voeg eerst het lichte deel toe en na een paar minuten het blad.
  8. Roer de afgegoten noedels en het mayosausje door de wok.
  9. Verwarm de tofu pan. Verwarm de ketjap manis, 4 el (bij 4p) water, Hottie sambal en rest van de knoflook in de pan. Roer de tofublokjes erdoor en schud een paar keer om.
  10. Serveer de hottie tofu met de wok en bestrooi met de lente-ui.
  11. Je hebt meer noedels gekregen, kook meer als er grote eters mee eten.