Skip to main content

Huisgemaakte appeltaart

  • Totale tijd 115 minuten

Ingrediënten

In De Krat

  • 8 appels

In Huis

  • 300 gram bloem
  • 200 gram basterdsuiker
  • 1 tl zout
  • 200 gram boter (ijskoud)
  • 1 ei
  • 2 el water
  • 60 gram paneermeel (optioneel)
  • 60 gram rozijnen
  • 4 tl kaneel
  • 2 besprenkelen custardpoeder
  • 1 eidooier
icon package

Recept stappen

  1. Je hebt voor de taart een springvorm van ca. 23 cm doorsnede nodig.
  2. Meng de bloem met 100 gram van de suiker en het zout. Snij de boter in blokjes en kneed samen met het ei, het water en de bloem tot een soepel deeg. Verpak het deeg in plasticfolie en laat ca. 30 minuten in de koelkast rusten. Rol twee derde van het deeg, op een met bloem bestoven aanrecht, uit tot een ronde lap van 30 centimeter doorsnede. Hou de rest van het deeg apart. Vet de springvorm in en bekleed met het deeg. Bestrooi de bodem met paneermeel.
  3. Verwarm de oven voor op 180 graden. Schil de appels, snij in partjes en verwijder het klokhuis. Snij de appels in dunne plakjes en meng samen met de rest van de suiker, rozijnen, kaneelpoeder en custardpoeder. Leg de appel in laagjes over de bodem en druk stevig aan.
  4. Rol de rest van het deeg uit tot een dikte van circa 2 millimeter. Snij lange repen van ca. 1,5 centimeter breed, leg ze kruiselings over de taart in een rastervorm. Klop de eierdooier los met een vork. Druk de randen goed aan en bestrijk de bovenkant met het ei. Bak de taart in ca. 1 uur goudbruin en gaar. Laat de taart afkoelen en serveer.