Skip to main content

Hummus met spruitjes, tijm en dukkha

Vegetarisch

  • Totale tijd 20 minuten

Ingrediënten

In De Krat

  • 400 g Spruiten
  • 1 takje(s) Tijm

In Huis

  • 400 g Linzen (blik)
  • 2 el Olijfolie (extra vierge)
  • 200 g Hummus
  • 2 el Balsamicoazijn
  • 1 el Dukkah
icon package

Recept stappen

  1. 1. Giet de linzen af.
  2. 2. Maak de spruitjes schoon en snij in dunne plakjes.
  3. 3. Verhit de olijfolie in een koekenpan en roerbak de spruitjes en de linzen tot de spruitjes zacht beginnen te worden.
  4. 4. Strooi er de tijmblaadjes over.
  5. 5. Doe de hummus op een schaal.
  6. 6. Verdeel de linzen en spruitjes erover.
  7. 7. Besprenkel met balsamico-azijn en bestrooi met de dukkha.
  8. <br>Tip: Je kunt de hummus ook vervangen door aardappelpuree of bonenpuree.