‘Hybride’ hert-varken chipolata met geroosterde Paarse bloemkool, gebakken aardappels en dragon-yoghurtsaus

Varken, Wild, Snel klaar

  • Totale tijd minuten
Chipolata met paarse bloemkool aardappels en yoghurtsaus | Maaltijdbox recepten

Ingrediënten

In De Krat

  • 1 stuks paarse bloemkool
  • 1 stuks koolrabi
  • 800 gram agria aardappels
  • 4 worstje hert-varken chipolata
  • 225 ml yoghurt
  • 1 stuks bosui
  • 2 el dragon (gehakt)

In Huis

  • 1 teen knoflook (in de schil)
  • olie om te bakken
  • boter om te bakken
  • 2 el mayonaise
icon package

Recept stappen

  1. Verwarm de oven voor op 220 graden.
  2. Snij de bloemkool in roosjes en de steel in stukjes. Schil de koolrabi en snij dunne partjes van 0,5-1 cm dik (op de dikke kant). Meng samen met de knoflook (in de schil) in een mengkom met olie, zout en peper. Leg op een met bakpapier beklede bakplaat en rooster 20-25 minuten in de oven.
  3. Schrob de aardappels schoon en snij met schil in blokjes van 2 cm. Verwarm een flinke klont boter en een goede scheut olie in een afdekbare wok. Bak de aardappeltjes 2 minuutjes stevig aan. Dek af en laat in 10-15 minuten gaar stoven. Prik om te kijken of ze beetgaar zijn, draai het vuur hoog en bak in een paar minuten bruin en krokant. Breng op smaak met zout en peper.
  4. Verwarm olie in een koekenpan en bak de worstjes zachtjes in 8-10 minuten bruin en gaar.
  5. Maak intussen de yoghurtsaus. Meng de yoghurt met de mayonaise, zout en peper. Snij de bosui heel fijn. Ris de dragon en snipper de blaadjes. Meng door de saus.
  6. Druk de knoflook uit het schilletje, prak met een vorkje en meng door de yoghurtsaus.
  7. Serveer de ovengroenten met de yoghurtsaus en de worstjes en aardappels erbij.