Skip to main content

IJsberg bowl met Mexicaanse bonensalade en gebakken gekruide kippendij

  • Totale tijd 30 minuten

Ingrediënten

In De Krat

  • 2 maiskolven
  • 400 gram kippendijenvlees
  • 1 krop ijsbergsla
  • 2 blikje(s) zwarte bonen
  • 4 (roze) tomaten
  • 1.50 rode peper
  • 2 lente-uien
  • 4 el koriander
  • 1.50 bakje zure room

In Huis

  • 1 tl zout
  • 1 tl paprikapoeder
  • 1 tl komijnpoeder
  • 1 el olie om te bakken
  • 4 el olijfolie (extra vierge)
  • 2 el citroensap
icon package

Recept stappen

  1. Breng een pan water aan de kook voor de mais. Haal de mais af en halveer de kolven. Kook ze gaar in ca. 12 minuten.
  2. Dep de kip droog en bak in een beetje olie gaar op hoog vuur zodat hij lekker bruin wordt.
  3. Haal voorzichtig de buitenste bladeren van de ijsbergsla, één groot blad per persoon. Snij nog ca. 100 gram in fijne reepjes.
  4. Snij de maiskorrels van de kolven en doe samen met de ijsbergsla in een slabak. Laat de zwarte bonen uitlekken en voeg toe. Snij de tomaat in stukjes en voeg toe.
  5. Snij de rode peper fijn. Snij de lente-ui in ringetjes. Hak de koriander fijn. Meng lente-ui, 2/3 van de rode peper en 2/3 van de koriander samen met de olie extra vierge, het citroensap en peper en zout met de reepjes sla, bonen, tomaat en mais.
  6. Meng de rest van de koriander en rode peper samen met de zure room in een kommetje. Knijp de gepofte knoflook erbij?!?!!? we gebruiken geen oven voor dit gerecht! RAUWE KNOFLOOK?. Doe er een kneepje citroensap (evt uit een flesje) bij.
  7. Serveer de bonensalade in een blad ijsberg sla (de bowl) en schep daarboven op de kip. Serveer het zure room-sausje erbij.