Skip to main content

IJsberg bowl met Mexicaanse bonensalade en gebakken gekruide kippendij

  • Totale tijd 30 minuten

Ingrediënten

In De Krat

  • 2 stuk(s) Maiskolven
  • 400 g Kippendijenvlees
  • 1 krop(pen) Ijsbergsla
  • 2 blikje(s) Zwarte bonen
  • 4 stuk(s) (Roze) tomaten
  • 1 stuk(s) Rode peper
  • 2 stuk(s) Lente-ui
  • 4 el Koriander

In Huis

  • 1 tl Zout
  • 1 tl Paprikapoeder
  • 1 tl Komijnpoeder
  • 1 el Olie om te bakken
  • 4 el Olijfolie (extra vierge)
  • 2 el Citroensap
  • naar smaak Peper en zout
icon package

Recept stappen

  1. Let op, je hebt twee keer deze week ijsbergsla en tomaten nodig.
  2. 1. Breng een pan water aan de kook voor de mais. Haal de mais af en halveer de kolven. Kook ze gaar in ca. 12 minuten.
  3. 2. Dep de kip droog en meng met het zout, paprikapoeder, komijnpoeder en peper. Bak in een beetje olie gaar op hoog vuur zodat de kip lekker bruin wordt.
  4. 3. Haal voorzichtig de buitenste bladeren van de ijsbergsla, één groot blad per persoon. Snij nog ca. 100 gram in fijne reepjes. De rest is voor een andere dag.
  5. 4. Snij de maiskorrels van de kolven en doe samen met de ijsbergsla in een slabak. Laat de zwarte bonen uitlekken en voeg toe.
  6. 5. Snij de tomaat in stukjes en voeg toe.
  7. 6. Snij de rode peper fijn. Snij de lente-ui in ringetjes. Hak de koriander fijn. Meng deze samen met de olie extra vierge, het citroensap en peper en zout met de reepjes sla, bonen, tomaat en mais.
  8. 7. Serveer de bonensalade in een blad ijsberg sla (de bowl) en schep daarboven op de kip.