IJslolly's met yoghurt, bramen en kokos
Nagerecht
- Kooktijd minuten
- Totale tijd minuten
Ingrediënten
In de box
- 250 gram bramen
- 300 ml yoghurt
In Huis
- 2 el suiker
- 100 ml water
- 1 el honing of ahorn siroop
- naar smaak kokosrasp (optioneel)
- ijsvormpjes
Recept stappen
- Breng de bramen samen met de suiker en aangegeven hoeveelheid water aan de kook.
- Laat het geheel 5-10 minuten zachtjes koken, zodat het suiker smelt en de substantie dikker is.
- Pureer het geheel tot een glad mengsel (zie tip). Laat goed afkoelen.
- Meng de honing of ahorn siroop samen met de kokosrasp door de yoghurt. Verdeel het yoghurt mengsel over de ijsvormpjes en verdeel daarna het bramen mengsel eroverheen. Steek de stokjes erin en zorg dat deze recht blijven staan.
- Laat de ijslolly's minimaal 7 uur in de vriezer opstijven.
- Als je de pitjes in bramen niet zo prettig vindt, kun je ervoor kiezen om het bramen mengsel na het pureren te zeven.