IJsthee van verveine met een watermeloen-fetasalade met munt

Snel klaar

  • Totale tijd 30 minuten
Gemakskrat Vega herfst winter | maaltijdbox recepten

Ingrediënten

In De Krat

  • 5 takjes verveine
  • 1 stuks Hollandse watermeloen
  • 2 el munt

In Huis

  • 1 liter water
  • 1 zakje groene (citroen) thee
  • 2 el honing
  • 1 stuks citroensap (uit een flesje)
  • 200 gram feta
  • 1 stuks citroen
  • naar smaak ijsklonten
icon package

Recept stappen

  1. Breng het water aan de kook en giet in een kom.
  2. Voeg de verveine en het theezakje toe. Verwijder het theezakje na 10 minuten en laat afkoelen.
  3. Roer de honing door de drank en voeg de helft van het citroensap toe naar smaak.
  4. Zeef de thee en giet het over in een karaf. Zet dit vervolgens in de koelkast en laat het goed koud worden.
  5. Terwijl de thee afkoelt kan de salade bereidt worden.
  6. Snij het vruchtvlees van de watermeloen in stukjes van ca 1,5 cm.
  7. Snij het feta blok in kleine blokjes niet groter dan 1 bij 1 cm en hak de munt fijn.
  8. Voeg de watermeloen, feta en munt samen in 1 grote kom en roer dit door elkaar.
  9. Snij de citroen in schijfjes. Doe de ijsthee in een glas, samen met veel ijs en maak dit af met een schijf citroen. Verdeel de watermeloen-fetasalade vervolgens over het aantal gewenste bakjes en serveer dit samen met de verse verveine ijsthee.