Ikan pepesan met boemboe van Bartje, geroerbakte paksoi en jasmijnrijst

Vis

  • Totale tijd 30 minuten
3561 Ikan Pepesan Vispakketje Met Boemboe Van Bartje Geroerbakte Paksoi En Jasmijnrijst

Ingrediënten

In De Krat

  • 300 gram jasmijnrijst
  • 1 zakje Ikan pepesan boemboe
  • 600 gram witte kool
  • 4 stuks gerookte forelfilets
  • 2 stuks paksoi

In Huis

  • olie om in te bakken
  • aluminium folie
  • 1 teentje knoflook
  • 1 el ketjap manis
icon package

Recept stappen

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
  2. Zet 75 gram rijst pp op in 150 ml water pp en kook zachtjes (!), zo nodig met een vlamverdeler, in ca. 10 minuten gaar en droog. Schep om en laat nog 10 minuten staan.
  3. Verhit olie in een wok en fruit de boemboe zachtjes aan. Snij intussen de witte kool in dunne reepjes.
  4. Voeg de witte kool bij de boemboe. Bak al omscheppend een paar minuten, voeg dan een scheutje water toe en laat afgedekt in ca. 8 minuten beetgaar smoren. Breng op smaak met zout.
  5. Scheur een groot vel aluminiumfolie per persoon af en verdeel de witte kool over de vellen. Leg de gerookte vis op de kool en maak de pakketjes goed dicht. Leg gedurende ca. 10 minuten in de oven.
  6. Spoel de paksoi af, snij het wit in plakjes en het blad in repen. Hak de knoflook fijn.
  7. Verwarm wat olie in dezelfde wok en voeg de paksoi toe. Voeg na 2 minuten de knoflook toe en schud om. Roer de ketjap erdoor en serveer met de rijst, witte kool en vis.