Skip to main content

Ikan pepesan (vispakketje) met boemboe van Bartje, geroerbakte paksoi en jasmijnrijst

  • Totale tijd 40 minuten

Ingrediënten

In De Krat

  • 200 g Jasmijnrijst
  • 1 zakje(s) Ikan pepesan boemboe
  • 600 g Witte kool
  • 2 stuk(s) Paksoi
  • 4 stuk(s) Gerookte forel

In Huis

  • 2 el Plantaardige olie
  • 1 teentje(s) Knoflook
  • 1 el Ketjap manis
icon package

Recept stappen

  1. Let op je hebt vaker witte kool nodig deze week.
  2. 1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
  3. 2. Zet 50 gram rijst pp op in 100 ml water pp en kook zachtjes (!), zo nodig met een vlamverdeler, in 10 minuten gaar en droog. Schep om en laat nog 10 minuten staan.
  4. 3. Verhit de olie in een wok en fruit de boemboe zachtjes aan. Snij intussen de witte kool in kwarten, verwijder het hart en snij in dunne reepjes.
  5. 4. Voeg de witte kool bij de boemboe in de pan, bak al omscheppend een paar minuten, voeg een scheutje water toe, dek af en laat in ca. 8 minuten beetgaar smoren.
  6. 5. Snij het wit van de paksoi in plakjes en het blad in repen en was met behulp van de slacentrifuge. Hak de knoflook fijn.
  7. 6. Scheur een groot vel folie per persoon af en verdeel de witte kool over de vellen. Leg de gerookte vis op de kool en maak de pakketjes goed dicht. Leg gedurende ca. 10 minuten in de oven.
  8. 7. Verwarm wat olie in dezelfde wok en voeg de paksoi toe. Voeg na 2 minuten de knoflook toe en schud om. Roer de ketjap erdoor en serveer met de rijst, witte kool en vis.