Skip to main content

In boemboe gestoofde zuurkool met Indonesische kippenworstjes van Bartje Boemboe en traditionele puree

Kip

  • Totale tijd 45 minuten
Wk 7 zuurkool en kippenworstje van bartje boemboe met klassieke puree

Ingrediënten

In De Krat

  • 1 stuks sjalot
  • 200 gram knolselderij
  • 1 zakje zuurkool boemboe
  • 750 gram zuurkool
  • 1000 gram Doré aardappelen
  • 1 stuks appel
  • 8 stuks kippenworstjes (gegaard)

In Huis

  • olie om te bakken
  • grote klont boter
  • melk (optioneel)
  • snufje nootmuskaat
icon package

Recept stappen

  1. Snipper de sjalot. Verwarm olie in een afdekbare wok of kleine braadpan en fruit zachtjes aan.
  2. Schil en snij de knolselderij in blokjes van 1 cm en voeg bij de ui. Bak even mee en voeg de boemboe toe. Spoel de zuurkool af in een vergiet met water en laat uitlekken. Voeg bij de boemboe. Draai het vuur laag, dek af en laat minstens 20 min sudderen. Hoe langer, hoe lekkerder. Controleer tussentijds of de zuurkool niet aanbrandt, voeg een scheutje water toe als nodig.
  3. Schil de aardappelen en snij in stukken. Zet op in een laagje water met zout en kook in 10-15 min gaar.
  4. Schil de appel, verwijder het klokhuis en snij in blokjes van 1 cm. Voeg toe aan de zuurkool.
  5. Giet de aardappelen af. Bewaar eventueel wat kookvocht. Gebruik een pureeknijper of -stamper, als je die niet hebt een gewone stamper, en knijp/stamp de aardappelen tot een puree. Maak smeuïg met een flinke klont boter en een scheutje melk of kookvocht. Breng op smaak een snufje nootmuskaat, zout en peper. Hou warm.
  6. Verhit olie in een koekenpan en bak de worstjes 3-4 min bruin en warm. Ze zijn al gaar!
  7. Serveer de Indonesische zuurkool met de puree en de worstjes.