Dit is ons receptenarchief t/m 2023. Heb je al een box? Log in met je bestaande e-mailadres in de Crisp app om ‘m daar te beheren.

Indiaas gekruide koolvis en bataatpuree met rode linzen

Vis

  • Totale tijd minuten
Kip met friet en appelmoes | Maaltijdbox recepten

Ingrediënten

In de box

  • 500 gram bataat
  • 240 gram rode linzen
  • 600 gram bloemkool
  • 400 gram koolvis
  • 3 el Griekse yoghurt
  • 1 potje uien-kerrie chutney

In Huis

  • 1 teen knoflook
  • 0.5 tl korianderzaad
  • 0.5 tl komijnzaad
  • 1 tl paprikapoeder
  • 0.5 tl kurkuma
  • 4 el tarwebloem
  • om te bakken olie
icon package

Recept stappen

  1. Schil de bataat en snij in kleine blokjes. Snij de knoflook in plakjes. Kook samen met de linzen in gezouten water ca. 20 minuten.
  2. Verdeel de bloemkool in kleine roosjes en snij de stronk in stukjes. Kook de bloemkool voor 8 minuten in gezouten water, giet af met een zeef en laat uitlekken.
  3. Maal de korianderzaden en komijnzaden in een vijzel. Voeg vervolgens samen met de paprikapoeder en kurkuma. Voeg ook nog wat peper toe. Meng het kruidenmengsel samen met de bloem.
  4. Verdeel de bloem met kruiden over de bloemkool en koolvis. Rol het beide goed door de bloem, zodat het gelijk verdeeld is.
  5. Verwarm olie in een koekenpan en bak de bloemkool bruin en knapperig. Als het te veel is voor de pan, kun je de bloemkool in delen bakken. Laat vervolgens de bloemkool uitlekken op wat keukenpapier. Bak in de overgebleven olie de koolvis in ca. 5 min goudbruin. Schep uit de pan en laat ook uitlekken op keukenpapier.
  6. Giet de linzen en bataat af, voeg de yoghurt toe en pureer tot een gladde puree. Breng op smaak met peper en zout en serveer met de chutney.