Dit is ons receptenarchief t/m 2023. Heb je al een box? Log in met je bestaande e-mailadres in de Crisp app om ‘m daar te beheren.

Indiase aardappelsalade met paneer op een stokje

  • Totale tijd minuten
3698 Indiase Aardappelsalade Met Paneer Op Een Stokje

Ingrediënten

In de box

  • 320 g Paneer
  • 1 bakje(s) Specerijen
  • 30 g Koriander
  • 150 g Yoghurt
  • 600 g Aardappelen vastkokend
  • 1 stuk(s) Uien
  • 1 stuk(s) Rode peper
  • 2 stuk(s) Courgette
  • 1 krop(pen) Little gem sla

In Huis

  • Olie om te bakken
  • 1 teentje(s) Knoflook
  • naar smaak Citroensap
  • naar smaak Peper en zout
icon package

Recept stappen

  1. Let op je hebt vaker little gem en courgette nodig deze week.
  2. In het specerijenbakje voor 4p zit: 3 tl korianderzaad, 1 tl komijnpoeder, 1 tl paprikapoeder, 1 tl gemberpoeder , 1 tl garam masala (2p heeft een bakje met de helft)
  3. 1. Snij de paneer in blokjes. Doe het specerijenmengsel in een vijzel en plet de koriander zaadjes. Verwarm wat olie en fruit de helft van de specerijen uit het bakje erin zachtjes aan. Doe in een kom samen met de geperste knoflook, 2 el yoghurt (bij 4p, de rest is voor later). Meng voorzichtig de paneer erdoor en laat marineren.
  4. 2. Schil de aardappelen, snij ze in gelijke stukken. Kook ze in een laagje water beetgaar in licht gezouten water.
  5. 3. Snipper intussen de ui en bak zachtjes aan in wat olie met de andere helft van de specerijen en de rode peper in stukjes gesneden (laat de zaadjes zitten als je van pittig houdt).
  6. 4. Snij de courgette in halve maantjes en bak 5 tot 6 minuten mee tot beetgaar. Schep dan de aardappelen erbij en laat even meebakken. Breng op smaak met citroensap, peper en zout. Doe in een slakom en laat afkoelen.
  7. 5. Rijg de blokjes paneer aan een stokje en bestrooi met zout. Bak in wat olie rondom bruin in een grillpan of koekenpan. Heb je minder tijd of geen stokjes, bak de paneer dan gewoon rondom bruin.
  8. 6. Hak de steeltjes van de koriander fijn en hou de blaadjes heel. Doe de steeltjes bij de rest van de yoghurt samen met wat peper en zout en strooi de op de aardappelsalade. Leg op elk bord wat blaadjes little gem en schep daarin de aardappelsalade. Bestrooi met wat blaadjes koriander en serveer met de paneer.