Indiase curry met bloemkool, Kollumer erwten en papadums

Vegan

  • Totale tijd 35 minuten
Indiase curry met bloemkool Kollumer erwten en papadums | Maaltijdbox recepten

Ingrediënten

In De Krat

  • 25 gram koriander
  • 2 el gember
  • 1 stuks rode peper
  • 1 stuks rode ui
  • 1 bakje curry specerijen
  • 400 gram bataat
  • 800 gram bloemkool
  • 300 gram basmatirijst
  • 2 potje kollumer erwten
  • 100 gram winterpostelein
  • 1 zakje mini papadums

In Huis

  • 2 teentjes knoflook
  • 1 tl agavesiroop
  • 1 tl zout
  • 300 ml water
  • kneepje citroensap uit een flesje (optioneel)
icon package

Recept stappen

  1. Haal de koriander af en bewaar de blaadjes. Schil de gember. Hak de gember, koriandersteeltjes, knoflook en ui grof. Snij de rode peper in stukjes, met zaadjes als je van extra pittig houdt. Maal alles, samen met de agavesiroop en het specerijenbakje in een keukenmachine of bakje van de staafmixer tot een pasta. Roer het zout erdoor.
  2. Verhit olie in een afdekbare wok en fruit de currypasta zachtjes aan. Schil de bataat en snij in kleine blokjes van max 1 cm, bak mee. Verdeel de bloemkool in kleine roosjes en snij de stronk in stukjes. Bak een minuutje mee. Voeg het water toe, breng aan de kook en laat met deksel op de pan ca. 10 minuten pruttelen tot beetgaar.
  3. Zie eerst tip. Zet de rijst met wat zout en een dubbele hoeveelheid water op. Breng aan de kook, dek af en kook in 8-12 minuten op laag vuur gaar. Giet af en laat droogstomen.
  4. Spoel de kollumer erwten af en laat uitlekken. Was de winterpostelein met behulp van de slacentrifuge. Snij de steeltjes wat fijn en het blad grof.
  5. Meng als de bloemkool en bataat beetgaar zijn de kollummer erwten en winterpostelein door de curry. Warm even mee.
  6. Check op zout, peper en een zuurtje (citroensap uit een flesje). Serveer de curry met de rijst en papadums. Garneer met de achtergehouden blaadjes koriander.
  7. Goed om te weten: in het specerijenbakje voor 4p zit: 1 tl mosterdzaad, 1 tl masala, 1 tl komijnpoeder, 1 tl korianderpoeder, 1 tl paprikapoeder. In het bakje voor 2p zit de helft.
  8. Heb je de rijst al gekookt bij gerecht 1? Dan hoef je het alleen even op te bakken in een pannetje. Voeg wat water toe zodat het wat smeuïger wordt