Skip to main content

Indiase curry met bloemkool, paprika en doperwten

  • Totale tijd 40 minuten

Ingrediënten

In De Krat

  • 200 g Basmatirijst
  • 30 g Koriander
  • 2 el Gember
  • 2 stuk(s) Rode ui
  • 2 stuk(s) Gele paprika
  • 1 stuk(s) Rode peper
  • 1 bakje(s) Specerijen
  • 150 ml Yoghurt
  • 600 g Bloemkool
  • 300 g Doperwten
  • 2 el Munt

In Huis

  • 300 ml Kokend water
  • 1 stuk(s) Bouillonblokje
  • 2 teentje(s) Knoflook
  • 1 tl Honing
icon package

Recept stappen

  1. In het specerijenbakje voor 4p zit: 1 tl Mosterdzaad, 1 tl massala, 1 tl komijnpoeder, 1 tl korianderpoeder, 1 tl paprikapoeder. In het bakje voor 2p zit de helft.
  2. 1. Zet 50 gram rijst pp op in 100 ml water, breng aan de kook en laat zachtjes in 8 minuten gaar en droog koken (met de vlamverdeler indien nodig).
  3. 2. Snij de steeltjes van de koriander fijn. Bewaar de blaadjes. Snij de gember grof. Snij de helft van de ui grof en de helft van de paprika grof. Snij de rode peper in stukjes, met of zonder zaadjes als je van meer of minder pittig houdt.
  4. 3. Maal de paprika, ui, verkruimeld bouillonblokje, koriander steeltjes, knoflook en rode peper, samen met de honing en het specerijenbakje, tot een pasta, in een blender of het bakje van de staafmixer. Voeg eventueel wat olie toe.
  5. 4. Snij de andere helft van de ui fijn. Doe 1 flinke eetlepel van de ui (bij 4p) in een bakje met de yoghurt en zet weg.
  6. 5. Snij de andere paprika grof. Verdeel de bloemkool in kleine roosjes en snij de stronken in stukjes. Zet de waterkoker aan.
  7. 6. Verhit olie in een wok en fruit de rest van de gesnipperde ui en de paprika aan. Voeg de pasta toe en laat 5 minuten meebakken. Voeg het kokende water en de bloemkool toe. Laat de bloemkool met deksel op de pan in 15 minuten beetgaar worden. Voeg na 10 minuten sudderen de erwten toe. Check tussendoor of er nog wat water bij moet.
  8. 7. Maak de raita af: hak de munt en de koriander fijn en meng bij de yoghurt. Voeg naar smaak citroensap, zout en peper toe.
  9. 8. Maak als de bloemkool nog wat bite heeft de curry op smaak met zout en peper en serveer met de rijst en de raita.
  10. <br>Let op: je hebt vaker rode peper nodig deze week.