Skip to main content

Indiase curry met bloemkool, paprika en kapucijners

Vegetarisch

  • Totale tijd 40 minuten

Ingrediënten

In De Krat

  • 240 gram volkoren basmatirijst
  • 20 gram koriander
  • 2 el gember
  • 2 stuks rode ui
  • 2 gele paprika
  • 1 rode peper
  • 1 bakje specerijen
  • 200 ml yoghurt
  • 600 gram bloemkool
  • 500 gram kapucijners
  • 2 el munt

In Huis

  • 300 ml kokend water
  • 1 stuks bouillonblokje
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 tl honing
  • naar smaak citroensap (uit een flesje)
icon package

Recept stappen

  1. Zet 60 gram rijst pp op in 120 ml water, breng aan de kook en laat zachtjes in 20 minuten gaar en droog koken (met de vlamverdeler indien nodig).
  2. Snij de steeltjes van de koriander fijn. Bewaar de blaadjes. Snij de gember grof. Snij de helft(!) van de ui grof en de helft(!) van de paprika grof. Snij de rode peper in stukjes, met of zonder zaadjes als je van meer of minder pittig houdt.
  3. Maal de paprika, ui, verkruimeld bouillonblokje, koriandersteeltjes, knoflook en rode peper, samen met de honing en het specerijenbakje tot een pasta in een blender of het bakje van de staafmixer. Voeg eventueel wat olie toe.
  4. Snij de andere helft van de ui fijn. Doe 1 flinke eetlepel van de ui (bij 4p) in een bakje met de yoghurt en zet weg.
  5. Zet de waterkoker aan. Snij de andere paprika grof.
  6. Verhit olie in een wok en fruit de rest van de gesnipperde ui en de paprika aan. Voeg de pasta toe en laat 5 minuten meebakken.
  7. Verdeel de bloemkool in kleine roosjes en snij de stronken in stukjes. Dop de kapucijners. Voeg het kokende water, de bloemkool en de kapucijners toe. Laat met deksel op de pan in 15 minuten beetgaar worden. Check tussendoor of er nog wat water bij moet.
  8. Maak de raita af: hak de munt en de koriander fijn en meng bij de yoghurt. Voeg naar smaak citroensap, zout en peper toe.
  9. Breng als de bloemkool nog wat bite heeft de curry op smaak met zout en peper en serveer met de rijst en de raita.
  10. In het specerijenbakje voor 4p zit: 1 tl mosterdzaad, 1 tl masala, 1 tl komijnpoeder, 1 tl korianderpoeder, 1 tl paprikapoeder. In het bakje voor 2p zit de helft.