Skip to main content

Indiase curry met zoete aardappel, romanesco, rode linzen en Libanees flatbread

Vegetarisch

  • Totale tijd 45 minuten

Ingrediënten

In De Krat

  • 1 stuk(s) Rode ui
  • 2 bakje(s) Specerijen
  • 600 g Zoete aardappel
  • 150 g Linzen
  • 1 blikje(s) Tomatenpuree
  • 800 g Romanesco bloemkool
  • 200 g Sperziebonen
  • 4 stuk(s) Libanees flatbread
  • 1 handje(s) Koriander

In Huis

  • 3 teentje(s) Knoflook
  • Olie om te bakken
  • 800 ml Kokend water
  • 1 stuk(s) Bouillonblokje
  • 1 tl Zout
icon package

Recept stappen

  1. 1. Snipper de rode ui en fruit zachtjes aan in wat olie.
  2. 2. Doe de specerijen in een vijzel en stamp de zaadjes een beetje kapot. Voeg bij de ui en laat het vuur laag, het mag niet aanbranden.
  3. 3. Zet de waterkoker aan. Schil de zoete aardappel en snij in kleine blokjes. Spoel de linzen af in een vergiet. Hak de knoflook fijn.
  4. 4. Voeg als de ui echt goed glazig is de tomatenpuree en knoflook toe. Bak even zachtjes (!) mee zodat het zuur wat van de tomatenpuree gaat.
  5. 5. Voeg de zoete aardappel, linzen, het kokend water, bouillonblokje en zout toe. Breng aan de kook en laat afgedekt zachtjes pruttelen.
  6. 6. Breek de romanesco bloemkool in zo klein mogelijke roosjes (snij zo nodig de grotere in kwarten) en snij wat overblijft aan steel in kleine stukjes. Voeg bij de curry en dek de pan goed af zodat het gaar kan stoven (het zal niet helemaal onder water staan).
  7. 7. Dop de sperziebonen, halveer en voeg bij de curry. Laat de curry vanaf dat de bloemkool erbij zit ca. 15-20 minuten pruttelen, tot bloemkool en boontjes gegaard zijn naar je smaak.
  8. 8. Warm intussen één Libanese flatbread per persoon op in een droge koekenpan en was de koriander. Bestrooi de curry met lekker veel koriander en doop het Libanese flatbread erin.
  9. <br>Let op: Je hebt twee keer sperziebonen en rode ui nodig deze week. NB. voor 4p heb je twee bakjes specerijen. In de twee bakjes samen zit: 1tl venkelzaad, 1 tl fenegriek, 1 tl mosterdzaad, 1 tl komijnzaad, 1 tl korianderzaad, 1 tl kurkuma, 1/4 tl chilipoeder.