Dit is ons receptenarchief t/m 2023. Heb je al een box? Log in met je bestaande e-mailadres in de Crisp app om ‘m daar te beheren.

Indiase curry met zwarte bonen, Nieuw-Zeelandse spinazie (uit NL!), spitskool, zilvervliesrijst en cashewnoten

Vegetarisch, Vegan, Snel klaar

  • Totale tijd minuten
Indiase curry met bonen, spinazie en cashewnoten | Maaltijdbox recepten

Ingrediënten

In de box

  • 300 gram zilvervliesrijst
  • 200 gram peen
  • 600 gram spitskool
  • 400 ml kokosmelk
  • 1.5 zakje Tikka masala kruidenmix
  • 1 stuks lente-ui
  • 1 stuks limoen
  • 1.5 pakje zwarte bonen
  • 300 gram Nieuw-Zeelandse spinazie (uit NL!)
  • 100 gram cashewnoten

In Huis

  • olie om te bakken
  • 2 tenen knoflook
  • 150 ml water
icon package

Recept stappen

  1. Breng de rijst met iets meer dan de dubbele hoeveelheid water en wat zout aan de kook en laat in ca. 25 minuten afgedekt (zachtjes!) gaar en droog koken.
  2. Schil en snij de peen in dunne halve maantjes. Verwarm olie in een afdekbare wok en bak de peen even aan. Hak de knoflook fijn, voeg toe. Snij de spitskool in reepjes, bak al omscheppend een paar minuten mee.
  3. Meng de kokosmelk met de kruidenmix. Doe, samen met het water, bij de groenten in de wok en dek af. Laat ca. 10 minuten pruttelen.
  4. Snij de lente-ui in ringetjes en de limoen in partjes, zet weg.
  5. Giet de zwarte bonen af en warm mee met de curry.
  6. Verwijder alleen het dikste deel van de stelen (die zijn taai) van de Nieuw-Zeelandse spinazie, snij de dunnere stelen en het blad grof. Voeg als allerlaatste bij de curry en laat kort slinken.
  7. Breng de curry op smaak met limoensap, peper en zout. Bestrooi met de lente-ui en cashewnoten en serveer met de rijst.