Dit is ons receptenarchief t/m 2023. Heb je al een box? Log in met je bestaande e-mailadres in de Crisp app om ‘m daar te beheren.

Indiase dahl met rijst, spinazie, ingelegde venkel en muntyoghurt

Snel klaar

  • Totale tijd minuten
Indiase dahl met rijst, spinazie, ingelegde venkel en kruidenyoghurt | Maaltijdbox recepten

Ingrediënten

In de box

  • 0.5 stuks venkel
  • 1 stuks rode ui
  • 300 gram oranje bataat
  • 150 ml yoghurt
  • 300 gram spinazie

In Huis

  • 240 gram rode linzen
  • 3 el witte wijn azijn
  • 3 el water (voor de venkel)
  • 1 el suiker
  • olie om te bakken
  • 2 teen knoflook
  • 1 tl kurkuma
  • 1 tl korianderpoeder
  • 1 tl kerriepoeder
  • 0.5 tl kardemompoeder
  • 0.5 tl komijnpoeder
  • 0.25 tl kaneelpoeder
  • 0.25 tl kruidnagelpoeder
  • 0.25 tl gemalen zwarte peper
  • 300 gram basmatirijst
  • 100 gram tomatenpuree
  • 350 ml passata
  • 0.5 tl zout
  • 250 ml water (voor bij de dahl)
  • 15 gram munt
icon package

Recept stappen

  1. Spoel de linzen af en kook gaar volgens aanwijzingen op de verpakking. Giet af en laat uitlekken.
  2. Maak de ingelegde venkel. Zet een steelpannetje op met de wijnazijn, het water en de suiker en warm zachtjes op. Verwijder intussen het loof, de onderkant en het hart van de venkel. Snij in hele dunne reepjes. Draai het vuur uit als de suiker is opgelost en voeg de venkel toe. Laat staan tot gebruik.
  3. Verwarm olie in een wok- of hapjespan. Snipper de rode ui en fruit zachtjes. Voeg wat zout toe. Schil de bataat en snij in kleine blokjes van ca. 0,5 à max 1 cm. Bak mee.
  4. Hak de knoflook fijn. Voeg bij de ui en bataat samen met de kurkuma, korianderpoeder, kerriepoeder, kardemom, komijnpoeder, kaneelpoeder, kruidnagelpoeder en gemalen zwarte peper. Bak zachtjes verder tot de geuren vrijkomen.
  5. Kook de rijst volgens aanwijzingen op de verpakking.
  6. Maak ruimte in het midden van de ui en fruit de tomatenpuree een minuut aan (zodat het zuurtje eraf gaat). Voeg de passata, gekookte linzen en aangegeven hoeveelheid zout toe samen met het water. Laat ca. 10 minuten zachtjes pruttelen. Roer af en toe om aankoeken te voorkomen.
  7. Hak de muntblaadjes fijn. Roer door de yoghurt samen met zout en peper.
  8. Slink de spinazie (evt. in delen) door de dahl. Voeg indien nodig nog een scheutje water toe.
  9. Serveer de dahl met de rijst, muntyoghurt en ingelegde venkel.