Indiase kip korma met spinazie, champignons en paprika

Kip, Snel klaar

  • Totale tijd minuten
Indiase kip korma met spinazie, champignons en paprika | Maaltijdbox recepten

Ingrediƫnten

In De Krat

  • 300 gram zilvervliesrijst
  • 400 gram kippendijstukjes
  • 2 pakje Indiase korma currypasta
  • 150 gram peen
  • 1 stuks rode paprika
  • 400 gram kastanjechampignons
  • 1 blikje tomatenstukjes
  • 400 ml kokosmelk
  • 280 gram spinazie

In Huis

  • olie om te bakken
icon package

Recept stappen

  1. Breng de rijst met een dubbele hoeveelheid water en wat zout aan de kook en laat in ca. 25 minuten (zachtjes!) gaar en droog koken, liefst m.b.v. een vlamverdeler.
  2. Verwarm olie in een afdekbare wok en bak de kippendijstukjes stevig aan. Draai het vuur zacht, voeg de currypasta toe en bak zachtjes mee.
  3. Schil en snij de peen in halve maantjes. Voeg toe.
  4. Snij de paprika in reepjes en voeg toe. Snij de kastanjechampignons in kwarten en voeg toe. Bak nog ca. 5 minuten verder.
  5. Voeg de tomatenstukjes en kokosmelk toe. Breng aan de kook, dek af en laat ca. 10 minuten stoven. Voeg de spinazie (let op: die heb je ook voor de pesto nodig deze week!) de laatste 2 minuten bij de curry en laat slinken. Breng op smaak met peper en zout.
  6. Serveer de kip korma met de rijst.