Skip to main content

Indiase kipfilet met bloemkool en komkommer raita

Kip

  • Totale tijd 40 minuten

Ingrediënten

In De Krat

  • 1 bloemkool
  • 400 ml yoghurt
  • 400 g kipfilet
  • 1 bakje specerijenmengsel
  • 2 rode uien
  • 2 rode paprika
  • 1 komkommer
  • 20 blaadjes munt

In Huis

  • naar smaak komijnpoeder
  • 4 el olijfolie
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 el olie
  • naar smaak peper en zout
icon package

Recept stappen

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden. Leg de bloemkool neer op de onderkant en snij in plakken van ca. 1,5 cm dik (zie instagram.com/dekrat voor een filmpje). Vet een ovenschaal in en leg de plakken erin. Bestrooi met peper, zout en wat komijn. Voed een scheutje water toe en besprenkel met olijfolie. Dek af met aluminiumfolie en zet ca. 30 min in de oven.
  2. Verdeel de yoghurt over twee kommen en voeg aan een van de kommen de kip toe. Doe 3/4 potje specerijen erbij, 1 tl zout en een snufje peper. Meng goed en laat ca. 15 minuten marineren.
  3. Snij de rode uien en snij in 6 partjes. Maak de paprika's schoon en snij in reepjes. Hak de knoflook.
  4. Verwarm in een kleine braadpan met deksel 1el olie. Voeg de overgebleven specerijen toe en roer even om tot dat de geuren goed loskomen (niet laten verbranden!). Voeg dan de ui toe en na een paar minuten de paprika en de helft van de knoflook. Laat 20 min stoven met deksel.
  5. Haal de kip uit de marinade en schraap de yoghurt eraf. Bewaar de marinade. Bak in een koekenpan de kip bruin in de boter totdat de kip net gaar is. Doe de marinade er weer bij. Zodra het mengsel begint te koken voeg je het paprika/ui mengsel erdoor. Laat 5-10 min zachtjes doorsudderen.
  6. Voor de raita: schil de komkommer en haal de zaden eruit. Rasp de komkommer en voeg toe aan de andere kom yoghurt. Doe de andere helft van de knoflook bij.Hak de muntblaadjes en voeg toe. Maak op smaak met peper en zout.
  7. Haal na 30 min de folie van de bloemkool en zet de gril stand aan. Hou goed in de gaten; als de bloemkool begint te bruinen mag hij uit de oven.
  8. Dien de bloemkool op met de kip en de raita.
  9. Wijnsuggestie: Rioja Blanco - Rioja Vega (Rioja, Spanje).