Skip to main content

Indiase kipfilet met geroosterde bloemkool, uienrelish en raita

  • Totale tijd 40 minuten

Ingrediënten

In De Krat

  • 800 gram bloemkool
  • 400 ml yoghurt
  • 400 gram kipfilet
  • 1 bakje specerijen
  • 2 rode uien
  • 2 el munt

In Huis

  • Olijfolie (besprenkelen)
  • 1 tl Komijnpoeder
  • 1 tl Zout
  • 1 teentje(s) Knoflook
  • naar smaak Peper en zout
icon package

Recept stappen

  1. Verwarm de oven voor op 220 graden. Breek de bloemkool in kleine roosjes en snij de stelen in stukjes. Leg op een met bakpapier bedekte bakplaat en besprenkel ruim met olijfolie, peper, zout en de komijnpoeder. Schuif gedurende 30-35 minuten in de oven.
  2. Verdeel de yoghurt over twee kommen. Dep de kip droog en voeg toe aan een van de kommen. Doe 3/4 van de specerijen erbij samen met het zout (1 tl bij 4p) en een snuf peper. Meng goed en laat 15 minuten marineren.
  3. Snij de rode uien in partjes. Hou 1/4 achter, snipper fijn en voeg bij de andere kom yoghurt. Zet weg.
  4. Hak de knoflook fijn. Verwarm in een braadpan met deksel wat olie en fruit daarin de ui. Bak wanneer de ui glazig is de achtergehouden specerijen even mee en voeg de knoflook toe. Dek af en laat 20 minuten stoven.
  5. Haal de kip uit de marinade en schraap de marinade er een beetje af, maar bewaar het wel. Schroei de kip in goed hete olie dicht en voeg dan de marinade toe. Laat ca. 6 minuten gaar sudderen.
  6. Maak intussen de raita af. Hak de munt fijn en voeg samen met peper en zout bij de yoghurt met gesnipperde ui.
  7. Serveer de kip met de geroosterde bloemkool, uienrelish en raita.
  8. In het specerijenbakje (niet te verwarren met het andere bakje! Je kunt dit bakje herkennen aan de ronde mosterdzaadjes) voor 4p zit: 1 tl mosterdzaad, 1 tl massala, 1 tl komijnpoeder, 1 tl korianderpoeder, 1 tl paprikapoeder. In het bakje voor 2p zit de helft.