Skip to main content

Indiase kipfilet met pitabroodjes, komkommer raita en romaanse sla

  • Totale tijd 40 minuten

Ingrediënten

In De Krat

  • Indiase specerijenmix
  • 400 ml Yoghurt
  • 400 g Kipfilet
  • 3 stuk(s) Rode ui
  • 2 stuk(s) Rode paprika
  • 1 stuk(s) Komkommer
  • 20 stuk(s) Muntblaadjes
  • krop(pen) Romaanse sla
  • 8 stuk(s) Pitabrood
  • 2 teentje(s) Knoflook
  • 4 el Olijfolie
  • 4 tl Appelazijn
  • 1 tl Mosterd
  • 4 tl Boter
  • naar smaak Indiase specerijenmix
  • naar smaak Peper en zout
icon package

Recept stappen

  1. Verdeel de yoghurt over twee kommen.
  2. Snij de kipfilets in repen en doe deze in een van de kommen yoghurt. Doe ook ¾ potje specerijen erbij, 1 tl zout en een halve theelepel peper. Laat 35 minuten marineren.
  3. Pel de rode uien en snij in 6 partjes. Maak de paprika’s schoon en snij ook in reepjes. Neem een klein braadpannetje met deksel en doe hier een eetlepel olijfolie in. Doe de overgebleven specerijen in de pan en roer een paar keer om, totdat de geuren goed loskomen. Doe dan de ui erbij en bak op zacht vuur, het mag niet verbranden. Doe er na een paar minuten de helft van de gehakte knoflook en de paprika bij, laat 20 min stoven met deksel. Roer af en toe om.
  4. Voor de raita, schil de komkommer en haal de zaden eruit. Rasp de komkommer en voeg toe aan de andere kom yoghurt. Doe er de andere helft van de gehakte knoflook bij en evt. 1 tl komijn of kummel. Roer goed om.
  5. Hak de muntblaadjes en voeg toe aan de yoghurt. Maak op smaak met peper en zout, laat staan.
  6. Bak in een pan de kip zachtjes in de boter totdat de kip net gaar is.
  7. Was de romaanse sla. Maak een vinaigrette van de mosterd, azijn, peper en zout. Roer goed en voeg dan 3 eetlepels olijfolie toe. Sprenkel over de gewassen romaanse sla.
  8. Doe de pita broodjes een voor een in de rooster of oven en snij open.
  9. Vul de broodjes met paprika-ui mix en kip.
  10. Serveer met de raita en de sla.