Indiase kippendij met yoghurt, bataat, bosui en paksoi

Kip, Snel klaar

  • Totale tijd minuten
Indiase kippendij met yoghurt, bataat, bosui en paksoi | Maaltijdbox recepten

Ingrediënten

In de box

  • 300 gram yoghurt
  • 400 gram Indiaas gekruid kippendijvlees
  • 500 gram oranje bataat
  • 300 gram basmatirijst wit
  • 1 blikje/potje tomatenpuree
  • 1.5 stuks paksoi
  • 2 stuks bosui

In Huis

  • olie om te bakken
  • 4 tenen knoflook
  • 300 ml water
icon package

Recept stappen

  1. Doe de yoghurt in een schaal en schep de kip erdoorheen. Zet even weg.
  2. Schil de bataat en snij in blokjes van 1,5 cm. Verwarm olie in een afdekbare koekenpan en bak even aan.
  3. Zet de rijst met een dubbele hoeveelheid gezouten water op. Breng aan de kook en laat afgedekt in 8-10 minuten zachtjes gaar en droogkoken (liefst met behulp van een vlamverdeler).
  4. Maak een ruimte in het midden bij de bataat en bak daar de tomatenpuree een minuutje aan om te ontzuren. Pers de helft(!) van de knoflook erbij, gevolgd door de kip en yoghurt. Schep om en voeg de aangegeven hoeveelheid water toe. Laat afgedekt 10-15 minuten zachtjes garen.
  5. Snij de steel van de paksoi in stukjes en het blad in repen. Verwarm wat olie in een koekenpan of wok en bak de steel een paar minuten stevig aan. Hak de rest van de knoflook fijn. Bak de knoflook en het paksoiblad even mee tot het blad is geslonken. Breng op smaak met peper en zout.
  6. Snij de bosui in ringetjes en schep op het laatst door de kip. Breng op smaak met peper en zout.
  7. Serveer de kip met de rijst en paksoi.
  8. Goed om te weten: de Indiase tandoori kippendij is voor 4p gekruid met 1 tl komijnzaad, 1 tl korianderzaad, 1 tl paprikapoeder, 1 tl korianderpoeder, 1/4 tl cayennepeper, 1/4 tl kaneelpoeder, 1/8 tl nootmuskaatpoeder, 1/4 tl kruidnagelpoeder, 1 tl zwarte peper en 1 tl zout