Indiase kippendij met yoghurt, bataat, bosui en palmkool

Kip

  • Totale tijd minuten
Indiase kippendij met yoghurt bataat bosui en palmkool | Maaltijdbox recepten

Ingrediënten

In De Krat

  • 400 gram Indiaas gekruid kippendijvlees
  • 300 gram yoghurt
  • 2 stuks bosui
  • 4 stuks kardemompeulen (in bakje za'atar specerijen)
  • 300 gram basmatirijst
  • 500 gram bataat
  • 2 el tomatenpuree
  • 200 gram knolselderij
  • 300 gram palmkool

In Huis

  • 3 tenen knoflook
  • olie om te bakken
  • 600 ml water
  • kneepje citroensap (uit een flesje)
icon package

Recept stappen

  1. Doe de kip in een schaaltje en roer de yoghurt er doorheen. Knijp 2/3de van de knoflook erbij. Zet even weg.
  2. Snij de helft(!) van de bosui fijn, ook zoveel mogelijk van het groen. Fruit in wat olie in een pannetje. Plet de kardemompeulen (uit het bakje za’atar) en voeg de zaadjes samen met de rijst bij de bosui, schep om. Voeg het water toe met wat zout. Breng aan de kook en laat afgedekt in 8-10 minuten zachtjes gaar en droogkoken (liefst met behulp van een vlamverdeler).
  3. Schil de bataat en snij in blokjes van 1,5 cm.
  4. Verwarm olie in een koeken- of hapjespan en bak de tomatenpuree even aan zodat het zuur er wat af gaat. Voeg de blokjes bataat toe en laat zachtjes meebakken.
  5. Voeg de kip met yoghurt bij de bataat. Roer goed door, breng aan de kook en laat afgedekt zachtjes garen in ca. 10 min. Roer af en toe en breng op smaak met zout.
  6. Schil en snij de knolselderij in kleine blokjes. Verwarm olie in een afdekbare koekenpan of wok en bak de blokjes op middelhoog vuur aan. Verwijder de nerf van de palmkool. Snij in dunne reepjes en voeg toe. Schud om en voeg 2 el (bij 4p) water toe. Dek af en laat in 6-8 minuten zachtjes gaar stoven.
  7. Hak de rest van de knoflook fijn. Voeg op het laatst bij de palmkool en knolselderij. Bak kort mee en breng op smaak met peper en zout en een kneepje citroensap.
  8. Snij de andere helft van de bosui in dunne ringetjes. Serveer de kip met de rijst en palmkool. Garneer met de bosui
  9. Goed om te weten: de Indiase tandoori kippendij is voor 4p gekruid met 1 tl komijnzaad, 1 tl korianderzaad, 1 tl paprikapoeder, 1 tl korianderpoeder, 1/4 tl cayennepeper, 1/4 tl kaneelpoeder, 1/8 tl nootmuskaatpoeder, 1/4 tl kruidnagelpoeder, 1 tl zwarte peper en 1 tl zout.