Indiase kippendij met yoghurt, bataat, bosui en Shanghai paksoi

Kip, Snel klaar

  • Totale tijd minuten
Indiase kippendij met yoghurt bataat bosui en Shanghai paksoi | Maaltijdbox recepten

Ingrediƫnten

In De Krat

  • 400 gram Indiaas gekruid kippendijvlees
  • 300 gram yoghurt
  • 500 gram bataat
  • 200 gram knolselderij
  • 300 gram basmatirijst
  • 2 el tomatenpuree
  • 2 stuks bosui
  • 2 gram Shanghai paksoi

In Huis

  • olie om te bakken
  • 600 ml water
  • 4 tenen knoflook
icon package

Recept stappen

  1. Doe de kip in een schaaltje en roer de yoghurt er doorheen. Zet even weg.
  2. Schil de bataat en knolselderij en snij in blokjes van 1,5 cm. Verwarm olie in een koekenpan en bak even aan.
  3. Zet de rijst met een dubbele hoeveelheid gezouten water op. Breng aan de kook en laat afgedekt in 8-10 minuten zachtjes gaar en droogkoken (liefst met behulp van een vlamverdeler).
  4. Voeg de tomatenpuree bij de bataat, bak een minuutje mee. Voeg de kip en yoghurt toe en pers de helft(!) van de knoflook erbij. Roer goed door, breng aan de kook en laat afgedekt zachtjes garen in ca. 10 min.
  5. Snij de bosui in dunne ringetjes.
  6. Snij de steel van de paksoi in stukjes en het blad in repen. Verwarm wat olie in een koekenpan of wok en bak de steel een paar minuten stevig aan. Hak de rest van de knoflook fijn. Voeg de knoflook en het paksoiblad toe en bak nog even mee tot het blad is geslonken. Breng op smaak met peper en zout.
  7. Serveer de kip met de rijst en paksoi. Schep op het laatst de bosui erdoor.
  8. Goed om te weten: de Indiase tandoori kippendij is voor 4p gekruid met 1 tl komijnzaad, 1 tl korianderzaad, 1 tl paprikapoeder, 1 tl korianderpoeder, 1/4 tl cayennepeper, 1/4 tl kaneelpoeder, 1/8 tl nootmuskaatpoeder, 1/4 tl kruidnagelpoeder, 1 tl zwarte peper en 1 tl zout