Skip to main content

Indiase kippendij met yoghurt, bataat, lente ui, rijst en geroerbakte snijbiet

  • Totale tijd 45 minuten

Ingrediënten

In De Krat

  • 1 bakje(s) Indiase specerijenmix
  • 250 g Volle yoghurt
  • 400 g Kippendijenvlees
  • 240 g Rijst
  • 400 g Bataat
  • 2 el Tomatenpuree
  • 600 g Snijbiet
  • 2 stuk(s) Lente-ui

In Huis

  • 1 tl Zout
  • 1 tl Zwarte peper
  • 3 teentje(s) Geperste knoflook
  • 4 el Olijfolie (extra vierge)
  • optioneel Chilipoeder
  • Olie om te bakken
  • naar smaak Peper en zout
icon package

Recept stappen

  1. 1. Doe de Indiase specerijenmix in een droge koekenpan en bak op laag vuur heel even tot de geuren vrijkomen. Blijf erbij! Doe de specerijen in een kom en plet met vijzel of lepel de korianderzaadjes een beetje plat.
  2. 2. Doe de yoghurt bij de specerijen met de juiste hoeveelheid zout en peper. Pers de knoflooktenen erbij. Voeg de kip toe en zet 20 a 30 min koel weg.
  3. 3. Zet de rijst op (60 gram rijst met 120 ml water pp) en breng met een flinke snuf zout aan de kook. Laat ca. 10 min zachtjes gaar en droog koken, bijv. met behulp van een vlamverdeler.
  4. 4. Schil de bataat en snij in stukjes.
  5. 5. Verwarm in de eerder gebruikte koekenpan een beetje olie en bak daarin de tomatenpuree aan zodat het zuur eraf gaat. Voeg de blokjes bataat toe en laat zachtjes meebakken. Was intussen de snijbiet, snij de stengels in kleine plakjes en het blad in kleine repen. Voeg de kip met yoghurt bij de bataat. Roer goed door, breng aan de kook en laat afgedekt zachtjes gaar worden in ca. 10 min. Roer af en toe en breng op smaak met zout en evt wat chilipoeder als je van pittig houdt.
  6. 6. Hak een teentje knoflook fijn en pers. Roerbak de snijbiet in een beetje olie tot geslonken, hussel de knoflook erdoor en maak op smaak met peper en zout.
  7. 7. Snij de lente-ui in dunne ringetjes. Voeg een deel vlak voor het eind bij de kip en zet de rest op tafel voor garnering.
  8. 8. Serveer de kip met de rijst en de snijbiet en evt nog wat overgebleven yoghurt erbij.
  9. <br>Let op: je hebt meerdere keren lente-ui nodig deze week.In het Tandoori specerijenbakje voor 4p zit: 1 tl komijnzaad, 1 tl korianderzaad, 1 tl paprikapoeder, 1 tl korianderpoeder, 1/4 tl cayennepeper, 1/4 tl kaneelpoeder, 1/8 tl nootmuskaatpeder, 1/4 tl kruidnagelpoeder. In het 2p bakje de helft.