Skip to main content

Indiase kippendij met yoghurt, geroosterde chili pompoen, lente ui en rijst

  • Totale tijd 50 minuten

Ingrediënten

In De Krat

  • 240 g Rijst
  • 1 bakje(s) Indiase specerijenmix
  • 250 g Volle yoghurt
  • 400 g Kippendijenvlees
  • 800 g Flespompoen
  • 2 el Tomatenpuree
  • 2 stuk(s) Lente-ui

In Huis

  • 1 tl Zout
  • 1 tl Zwarte peper
  • 2 teentje(s) Geperste knoflook
  • 4 el Olijfolie (extra vierge)
  • 1 tl Chilivlokken
  • 4 teentje(s) Knoflook met schil
  • Olie om te bakken
  • naar smaak Peper en zout
icon package

Recept stappen

  1. NB. Verwarm de oven voor op 200 graden.
  2. 1. Zet de rijst op (60 gram rijst met 120 ml water pp) en breng met een flinke snuf zout aan de kook. Laat ca. 10 min zachtjes gaar e droog koken, bijv. met behulp van een vlamverdeler.
  3. 2. Doe de Indiase specerijenmix in een droge koekenpan en bak op laag vuur heel even tot de geuren vrijkomen. Blijf erbij! Doe de specerijen in een kom en plet met vijzel of lepel de korianderzaadjes een beetje plat.
  4. 3. Doe de yoghurt bij de specerijen met de aangegeven hoeveelheid zout en peper. Pers de knoflooktenen erbij. Voeg de kip toe en zet ongeveer 30 min koel weg, langer mag ook.
  5. 4. Snij de pompoen in de lengte doormidden en dan in 8 parten. Verwijder de zaden en schil de parten. Snij de parten overdwars in wedges van ca. 1 cm dik. Vet een ovenschaal in en doe de pompoen, olijfolie extra vierge, chilivlokken (als je niet van pittig houdt doe dan de helft), flink wat zout en de knoflooktenen met schil en al in de ovenschaal. Meng goed en schuif in de oven gedurende 25-30 min.
  6. 5. Verwarm in de eerder gebruikte koekenpan een beetje olie en bak daarin de tomatenpuree aan zodat het zuur eraf gaat. Voeg de kip met yoghurt toe. Roer goed door, breng aan de kook en laat afgedekt zachtjes gaar worden in ca. 10 min. Roer af en toe en breng op smaak met zout. Als je het een tikkeltje zuur vindt, voeg je een beetje suiker toe.
  7. 6. Snij de lente-ui in dunne ringetjes. Voeg een deel vlak voor het eind bij de kip en zet de rest op tafel voor garnering.
  8. 7. Serveer de kip met de rijst en de geroosterde pompoen en evt nog wat overgebleven yoghurt erbij.