Skip to main content

Indiase kippendij met yoghurt, snijbiet, geroosterde chili pompoen, lente ui en rijst

  • Totale tijd 50 minuten

Ingrediënten

In De Krat

  • 200 gram Griekse yoghurt
  • 400 gram kippendijenvlees
  • 500 gram flespompoen
  • 400 gram snijbiet
  • 2 lente-uien

In Huis

  • 240 gram volkoren basmatirijst
  • 1 tl komijnzaad
  • 1.50 tl korianderzaad
  • 2 tl paprikapoeder
  • 0.25 tl cayennepeper
  • 0.25 tl kaneel
  • 0.15 tl nootmuskaat
  • 0.25 tl kruidnagelpoeder
  • 1 tl korianderpoeder
  • 1 tl zout
  • 1 tl zwarte peper
  • 4 teentjes knoflook
  • 4 el olijfolie (extra vierge)
  • 1 tl chilivlokken
  • olie om te bakken
  • 2 el tomatenpuree
icon package

Recept stappen

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden.
  2. Zet de rijst op (60 gram rijst met 120 ml water pp) en breng met een flinke snuf zout aan de kook. Laat ca. 25-30 min zachtjes gaar en droog koken, liefst met behulp van een vlamverdeler.
  3. Doe het komijnzaad, korianderzaad, paprikapoeder, cayennepeper, kaneel, nootmuskaat, kruidnagelpoeder en korianderpoeder in een droge koekenpan en bak op laag vuur heel even tot de geuren vrijkomen. Blijf erbij! Doe de specerijen in een kom en plet met vijzel of lepel de korianderzaadjes.
  4. Doe de Griekse yoghurt bij de specerijen met de aangegeven hoeveelheid zout en peper. Pers de helft van de knoflook erbij. Dep de kip droog, snij in stukjes en voeg toe. Zet ca 20 min koel weg, langer mag ook.
  5. Snij de pompoen in de lengte doormidden en dan in 8 parten. Verwijder de zaden en schil de parten. Snij de parten overdwars in wedges van ca. 1 cm dik. Vet een ovenschaal in en doe de pompoen, olijfolie extra vierge, chilivlokken (als je niet van pittig houdt doe dan de helft), flink wat zout en de overige knoflook (in de schil) in de ovenschaal. Meng goed en schuif in de oven gedurende 25-30 min.
  6. Verwarm in een koekenpan een beetje olie en bak daarin de tomatenpuree even aan zodat het zuur eraf gaat. Voeg de kip met Griekse yoghurt toe. Roer goed door, breng aan de kook en laat afgedekt zachtjes gaar worden in ca. 10 min. Roer af en toe en breng op smaak met zout.
  7. Was intussen de snijbiet, snij de stengels in kleine plakjes en het blad in kleine repen. Roerbak de snijbiet in een beetje olie tot geslonken. Breng op smaak met peper en zout.
  8. Snij de lente-ui in dunne ringetjes. Voeg een deel vlak voor het eind bij de kip en zet de rest op tafel voor garnering.
  9. Knijp de gepofte knoflook uit de oven bij de snijbiet en roer goed door.
  10. Serveer de kip met de rijst, snijbiet en geroosterde pompoen en evt nog wat extra yoghurt erbij.
  11. Wat pompoen over? Maak soep voor de lunch. Zie dekrat.nl/recepten voor pompoen(soep) recepten.