Skip to main content

Indiase kipschotel met yoghurt en koriander

  • Totale tijd 50 minuten

Ingrediënten

In De Krat

  • 500 g kipfilet
  • 2 stuk(s) banaansjalot
  • 6 takje(s) koriander
  • 125 ml volle yoghurt

In Huis

  • 2 cm verse gember
  • 2 el zonnebloemolie
  • 2 tl komijnzaad
  • 2 tl kurkumapoeder
  • 2 tl chilivlokken
  • 1 el garam massala
  • 1 el tomatenpuree
  • 1 tl bruine suiker
  • 250 ml water
  • 300 g rijst
  • 1 stuk(s) limoen
  • naar smaak peper en zout
icon package

Recept stappen

  1. Snijd het kippenvlees in stukken.
  2. Snipper de sjalotten en rasp de gember. Verhit de olie in een braadpan en bak de sjalotten en de gember in 4 minuten glazig.
  3. Voeg komijnzaad, kurkumapoeder, gedroogde chilivlokken en garam masala toe en bak kort mee. Voeg de tomatenpuree toe en bak enkele minuten mee.
  4. Doe de kip erbij en laat 10 minuten meebakken. Strooi de bruine suiker erover en roer de yoghurt en het water erdoor.
  5. Voeg wat zwarte peper en zout toe en breng alles aan de kook.
  6. Laat 20 minuten zonder deksel op een middelhoog vuur gaar pruttelen.
  7. Kook in de tussentijd de rijst volgens gebruiksaanwijzing.
  8. Breng de kipschotel zo nodig verder op smaak met wat zout en peper en een beetje limoensap. Bestrooi met wat koriander en serveer met de gekookte rijst.