Dit is ons receptenarchief t/m 2023. Heb je al een box? Log in met je bestaande e-mailadres in de Crisp app om ‘m daar te beheren.

Indiase kipschotel met yoghurt en koriander

Kip

  • Totale tijd minuten
Tartaar speciaal met champignons, broccoli en rijst | maaltijdbox recepten

Ingrediënten

In de box

  • 400 gram kippendijenvlees
  • 2 stuks ui
  • 6 takjes koriander
  • 125 ml Bulgaarse yoghurt

In Huis

  • 2 cm verse gember
  • 2 el zonnebloemolie
  • 2 tl komijnzaad
  • 2 tl kurkumapoeder
  • 2 tl chilivlokken
  • 1 el garam massala
  • 1 el tomatenpuree
  • 1 tl bruine suiker
  • 250 ml water
  • 300 g rijst
  • 1 stuks limoen
icon package

Recept stappen

  1. Snij het kippenvlees in stukken.
  2. Snipper de ui en rasp de gember. Verhit de olie in een braadpan en bak de ui en de gember in 4 minuten glazig.
  3. Voeg komijnzaad, kurkumapoeder, gedroogde chilivlokken en garam masala toe en bak kort mee. Voeg de tomatenpuree toe en bak enkele minuten mee.
  4. Doe de kip erbij en laat 10 minuten meebakken. Strooi de bruine suiker erover en roer de yoghurt en het water erdoor.
  5. Voeg wat zwarte peper en zout toe en breng alles aan de kook.
  6. Laat 20 minuten zonder deksel op een middelhoog vuur gaar pruttelen.
  7. Kook in de tussentijd de rijst volgens gebruiksaanwijzing.
  8. Breng de kipschotel zo nodig verder op smaak met wat zout en peper en een beetje limoensap. Bestrooi met wat koriander en serveer met de gekookte rijst.