Indiase korma curry met vegan curry reepjes, spinazie, champignons en paprika

Vegan

  • Totale tijd 35 minuten
Indiase korma curry met vegan curry reepjes spinazie champignons en paprika | Maaltijdbox recepten

Ingrediënten

In De Krat

  • 300 gram zilvervliesrijst
  • 150 gram peen
  • 2 pakje Indiase korma currypasta
  • 1 stuks rode paprika
  • 400 gram kastanjechampignons
  • 1 blikje tomatenstukjes
  • 400 ml kokosmelk
  • 260 gram spinazie
  • 360 gram vegan curry reepjes

In Huis

  • olie om te bakken
icon package

Recept stappen

  1. Breng de rijst met een dubbele hoeveelheid water en wat zout aan de kook en laat in ca. 25 minuten (zachtjes!) gaar en droog koken, liefst m.b.v. een vlamverdeler.
  2. Schil en snij de peen in halve maantjes. Verwarm olie in een afdekbare wok en bak een paar minuten aan. Voeg de currypasta toe en bak zachtjes mee.
  3. Snij de paprika in reepjes en voeg toe. Snij de kastanjechampignons in kwarten en voeg toe. Bak nog ca. 5 minuten verder.
  4. Voeg de tomatenstukjes en kokosmelk toe. Breng aan de kook, dek af en laat ca. 10 minuten stoven. Voeg de spinazie (let op: die heb je ook voor de pesto nodig deze week!) de laatste 2 minuten bij de curry en laat slinken. Breng op smaak met peper en zout.
  5. Verwarm intussen olie in een koekenpan en bak de reepjes warm en knapperig.
  6. Serveer de korma met de curry reepjes en rijst.