Skip to main content

Indiase lamsschotel

  • Totale tijd 180 minuten

Ingrediënten

In De Krat

  • 700 g Lamsstoofvlees

In Huis

  • 300 g Witte rijst
  • 5 cm Gemberwortel
  • 2 el Plantaardige olie
  • 4 stuk(s) Kruidnagel
  • 1 stuk(s) Kaneelstokje
  • 250 ml Yoghurt
  • 1 tl Gemberpoeder
  • 1 tl Chilipoeder
  • 1 tl Suiker
  • 2 tl Garam massala
  • naar smaak Zout
  • draadje(s) Saffraan
icon package

Recept stappen

  1. Rasp de gember. Week de saffraandraadjes in een theelepel heet water.
  2. Verhit de olie in een grote pan met dikke bodem. Voeg kruidnagels, kaneel, vlees, yoghurt, gemberpoeder, chilipoeder, geraspte gember en wat zout toe.
  3. Laat 10 minuten pruttelen onder regelmatig roeren om aanbranden te voorkomen. Laat het meeste vocht verdampen. Doe er dan 2 eetlepels water bij en laat met het deksel op de pan weer pruttelen. Roer steeds door tegen het aanbranden. Doe dit 30 minuten tot het vlees roodbruin is.
  4. Doe er dan de suiker en 250 ml water bij. Breng aan de kook en laat 60 minuten pruttelen, tot het vlees zacht begint te worden.
  5. Doe er dan de garam massala en de saffraan bij. Kook nog 10 minuten. Kook op het laatst de saus flink in op middelhoog vuur.
  6. Serveer met witte rijst.
  7. <br>Tip: lekker met pompoenrijst (zie recept).