Indiase linzencurry met sperziebonen, romanesco, naanbrood en komkommer-raita

Vegan

  • Totale tijd minuten
Indiase linzencurry met sperziebonen romanesco naanbrood en komkommer raita | Maaltijdbox recepten

Ingrediƫnten

In De Krat

  • 1 stuks ui
  • 200 gram peen
  • 1 bakje curryspecerijen
  • 0.5 blikje/potje tomatenpuree
  • 200 gram rode linzen
  • 1 stuks komkommer
  • 1 bosje koriander
  • 1 bakje kokosyoghurt
  • kneep citroensap
  • 1 stuks Romanesco bloemkool
  • 300 gram sperziebonen
  • 4 stuks naanbrood knoflook

In Huis

  • 800 ml kokend water
  • olie om te bakken
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 blokje groentebouillon
  • 0.5 tl zout
  • 0.5 tl komijnpoeder
icon package

Recept stappen

  1. Kook de aangegeven hoeveelheid water. Zet een grote pan gezouten water op voor de bloemkool en sperziebonen.
  2. Verwarm olie in een afdekbare wok, snipper de ui en fruit zachtjes. Schil de peen en snij in kleine blokjes van max (!) 1 cm. Voeg bij de ui.
  3. Vijzel de specerijen. Hak de knoflook fijn. Voeg beide bij de ui, bak even mee. Maak en kuiltje in het midden en fruit de tomatenpuree zachtjes, zodat het zuur er wat afgaat.
  4. Spoel de linzen af in een vergiet. Voeg met het kokende water, bouillonblokje en de aangegeven hoeveelheid zout toe. Breng aan de kook en laat afgedekt ca. 25 minuten zachtjes pruttelen. Roer af en toe, want linzen koeken snel aan. Voeg indien nodig nog wat water toe.
  5. Maak de raita. Schil de komkommer, halveer en verwijder de zaadlijsten. Rasp grof en leg in een zeef. Druk het vocht er wat uit, bestrooi met zout en laat nog even uitlekken. Hak de koriander fijn (incl. dunne steeltjes). Meng door de kokosyoghurt en breng op smaak met de komijnpoeder, citroensap, zout en peper. Meng de uitgelekte komkommer er vlak voor het serveren doorheen.
  6. Verdeel de romanesco in roosjes van 2-3 cm en snij wat overblijft aan steel in kleine stukjes. Verwijder de steeltjes van de sperziebonen (de puntjes kun je laten zitten) en halveer.
  7. Doe eerst de sperziebonen in de pan met kokend water, voeg na 1-2 minuten de bloemkool toe en kook vanaf dan 7-8 minuten tot de groenten beetgaar zijn. Giet en spoel af even af met koud water.
  8. Verwarm de naanbroodjes in de broodrooster.
  9. Schep de voorgekookte groenten door de curry en warm nog even mee. Serveer met de verfrissende raita en naanbroodjes om te dippen.
  10. In het specerijenbakje voor 4p zit: 1tl venkelzaad, 1 tl fenegriek, 1 tl mosterdzaad, 1 tl komijnzaad, 1 tl korianderzaad, 1 tl kurkuma, 1/4 tl chilipoeder. Voor 2p de helft.