Skip to main content

Indiase Madrascurry met paddenstoelen, spinazie, pompoen, volkoren basmatirijst en pinda’s

Vegetarisch

  • Totale tijd 40 minuten

Ingrediënten

In De Krat

  • 240 gram volkoren basmatirijst
  • 1 bakje madras kerriepoeder
  • 1 stuks ui
  • 4 stengels bleekselderij
  • 1 stuks rode (punt)paprika
  • 200 gram flespompoen
  • 400 ml kokosmelk
  • 200 gram cherrytomaatjes
  • 80 gram ongezouten pinda's
  • 300 gram kastanjechampignons
  • 200 gram spinazie
  • paar takjes koriander
  • 3 teentjes knoflook

In Huis

  • olie om in te bakken
icon package

Recept stappen

  1. Zet 60 gram pp rijst op in 120-150 ml water pp. Bij de één lukt het met 120 ml water en een vlamverdeler wel om de rijst zachtjes in 30 minuten gaar en droog-gekookt te krijgen, bij de ander niet. Bij twijfel, meer water en iets hogere vlam, zodat het zeker op tijd gaart.
  2. Bak de Madras kerriepoeder kort in een droog koekenpannetje tot ze gaat geuren. Draai het vuur uit en zet weg. Zorg dat het niet aanbrandt!
  3. Verwarm olie in een wok. Snipper de ui en snij de bleekselderij in stukjes. Fruit in de wok. Voeg wat zout toe (NB. er zit ook zout in de kerriepoeder). Snij intussen de paprika in stukjes en hak de knoflook fijn. Voeg bij de ui.
  4. Schil de pompoen en snij in blokjes van 1.5 cm. Bak even mee. Voeg de kruiden en de kokosmelk toe. Halveer de tomaatjes en voeg toe. Laat op laag vuur afgedekt pruttelen.
  5. Bak in de pan van de kerriepoeder de pinda’s een beetje bruin. Leg op een bord en laat afkoelen, dan worden ze weer knapperig.
  6. Halveer de champignons schoon en snij grote exemplaren in kwarten. Voeg bij de curry en kook in een paar minuten beetgaar. Voeg de spinazie toe en roer tot deze is geslonken.
  7. Haal de korianderblaadjes af en zet in een kommetje op tafel.
  8. Breng de curry indien nodig op smaak met zout* en peper. Er zitten veel groenten in dus het kan zijn dat er meer zout bij moet.
  9. Serveer de curry direct met de rijst en de knapperige pinda’s.
  10. * Wist je dat? Zout werkt als (broodnodige) smaakversterker, zelfs voor kerriekruiden en andere exotische smaken.