Indiase paneer van Kleinlangevelsloo met curry van bloemkool en Kollumer erwten

Vegetarisch

  • Totale tijd minuten
Indiase kormacurry met Kollumer erwten, gebakken paneer en basmatirijst | Maaltijdbox recepten

Ingrediënten

In De Krat

  • 25 gram koriander
  • 2 el gember
  • 1 stuks rode peper
  • 1 stuks rode ui
  • 1 bakje curry specerijen
  • 400 gram bataat
  • 600 gram bloemkool
  • 300 gram basmatirijst
  • 2 pakje paneer
  • 1 potje kollumer erwten
  • 100 gram winterpostelein
  • 200 ml yoghurt

In Huis

  • 2 teentjes knoflook
  • 1 tl honing of agavesiroop
  • 1 tl zout voor de currypasta
  • olie om te bakken
  • 300 ml water
  • 2 tl kerriepoeder
icon package

Recept stappen

  1. NB. Hou 1 a 2 takjes koriander apart voor de raita bij de dahl. Gebruik de rest hier.
  2. Haal de koriander af en bewaar de blaadjes. Schil de gember. Hak de gember, koriandersteeltjes, knoflook en ui grof. Snij de rode peper in stukjes, met zaadjes als je van extra pittig houdt. Maal alles, samen met de honing en het specerijenbakje in een keukenmachine of bakje van de staafmixer tot een pasta. Roer het zout erdoor.
  3. Verhit olie in een afdekbare wok en fruit de currypasta zachtjes aan. Schil de bataat en snij in kleine blokjes van max 1 cm, bak mee. Verdeel de bloemkool in kleine roosjes en snij de stronk in stukjes. Bak een minuutje mee. Voeg het water toe, breng aan de kook en laat met deksel op de pan ca. 10 minuten pruttelen tot beetgaar.
  4. Zie eerst tip 1. Zet de rijst met wat zout en een dubbele hoeveelheid water op. Breng aan de kook, dek af en kook in 8-12 minuten op laag vuur gaar. Giet af en laat droogstomen.
  5. Dep de paneer droog en snij in blokjes van 1 cm. Doe in een mengkom en hussel met het kerriepoeder, peper en flink zout. Bak de paneerblokjes in een koekenpan in goed hete olie al omscheppend bruin. Hou warm.
  6. Check of de bloemkool gaar is. Giet de Kollumer erwten af, voeg bij de curry en warm even mee.
  7. Was de winterpostelein met behulp van de slacentrifuge. Snij grof. Roer door de curry en laat slinken. Roer op het laatst de yoghurt erdoor, warm even mee (zie tip 2). Check op zout en peper. Serveer direct met de rijst en blokjes paneer. Garneer met de achtergehouden blaadjes koriander.
  8. Goed om te weten: In het specerijenbakje voor 4p zit: 1 tl mosterdzaad, 1 tl masala, 1 tl komijnpoeder, 1 tl korianderpoeder, 1 tl paprikapoeder. In het bakje voor 2p zit de helft.
  9. 1: Heb je de rijst al gekookt bij gerecht 1? Dan hoef je het alleen even op te bakken in een pannetje. Voeg wat water toe zodat het wat smeuïger wordt. 2: Het mag wat nattig blijven, voor het oog wat minder mooi, maar daardoor wordt het geheel wel lekker smeuïg.