Skip to main content

Indiase panirschotel met courgette

  • Totale tijd 30 minuten

Ingrediënten

In De Krat

  • 300 g tomaten
  • 200 g courgette
  • 400 g panir
  • 2 stuk(s) uien
  • 2 handje(s) korianderblad

In Huis

  • 1 stuk(s) rode peper
  • 1 stuk(s) groene peper
  • 6 el plantaardige olie
  • 3 cm gemberwortel
  • 5 teentje(s) geperste knoflook
  • 2 tl korianderpoeder
  • 1 tl komijnpoeder
  • 2 tl garam massala
  • 1 tl kurkumapoeder
  • 200 ml water
  • 3 el creme fraiche
  • 400 g rijst
icon package

Recept stappen

  1. Zet een pan water op en breng aan de kook.
  2. Rasp de uien. Hak de knoflook fijn. Snij de rode en groene peper in de lengte doormidden en verwijder de zaadlijsten. Hak deze ook fijn.
  3. Dompel de tomaten ca. 30 seconden in kokend water en laat ze daarna schrikken onder de koude kraan. Ontvel ze en pureer in een keukenmachine of met staafmixer.
  4. Snij de courgette in blokjes.
  5. Kook de rijst gaar volgens de aanwijzing op de verpakking.
  6. Doe 3 eetlepels olie in de pan en bak hierin de uienpuree goudbruin.
  7. Doe de gepureerde tomaten, gember en knoflook erbij en bak 2 minuten.
  8. Voeg korianderpoeder, komijnpoeder, koenjit, garam masala, rode en groene peper toe en bak tot de olie zich begint te scheiden van het uienmengsel.
  9. Voeg de courgette, water en zout toe en kook zachtjes tot de saus begint in te dikken.
  10. Roer er de panir en de creme fraiche door en laat opwarmen. Garneer met de koriander blaadjes.
  11. Serveer met rijst (of naanbrood, ook lekker!)