Indiase saag paneer van boerenkool
Vegetarisch
- Totale tijd minuten

Ingrediënten
In de box
- 2 stuks uien
- 3 teentjes knoflook
- 400 gram boerenkool
- 300 gram paneer
In Huis
- 200 gram (basmati) rijst
- 2 cm verse gember
- 1 tl chilivlokken
- 400 gram tomatenblokjes
- 400 ml kokosmelk
- 5 theelepels garam masala
Recept stappen
- Kook de rijst volgens de bereidingswijze op de verpakking.
- Rasp de gember, snipper de ui en hak de knoflook fijn.
- Verhit een scheutje olie in een koekenpan en bak hierin de ui, knoflook, gember en chilipeper voor 1 minuut.
- Voeg de garam masala en korianderpoeder toe en bak 1 minuut mee.
- Voeg de boerenkool toe en schep deze rustig om en om zodat deze gaat slinken, ca. 5 minuten.
- Blus af met de tomatenblokjes en kokosmelk.
- Meng kort en laat 10 minuten sudderen op een laag vuur.
- Pureer nu het geheel met de staafmixer tot een saus. Proef af op zout en peper.
- Snij ondertussen de paneer in gelijkmatige blokjes en verhit wat olie in een koekenpan.
- Doe de paneerblokjes in de pan en bak in 5 minuten goudbruin.
- Voeg de paneer toe aan de boerenkool en serveer gelijk met de rijst.