Dit is ons receptenarchief t/m 2023. Heb je al een box? Log in met je bestaande e-mailadres in de Crisp app om ‘m daar te beheren.

Indiase saag paneer van boerenkool

Vegetarisch

  • Totale tijd minuten
Crisp 2023 Weekbox Inspiratiekrat LR

Ingrediënten

In de box

  • 2 stuks uien
  • 3 teentjes knoflook
  • 400 gram boerenkool
  • 300 gram paneer

In Huis

  • 200 gram (basmati) rijst
  • 2 cm verse gember
  • 1 tl chilivlokken
  • 400 gram tomatenblokjes
  • 400 ml kokosmelk
  • 5 theelepels garam masala
icon package

Recept stappen

  1. Kook de rijst volgens de bereidingswijze op de verpakking.
  2. Rasp de gember, snipper de ui en hak de knoflook fijn.
  3. Verhit een scheutje olie in een koekenpan en bak hierin de ui, knoflook, gember en chilipeper voor 1 minuut.
  4. Voeg de garam masala en korianderpoeder toe en bak 1 minuut mee.
  5. Voeg de boerenkool toe en schep deze rustig om en om zodat deze gaat slinken, ca. 5 minuten.
  6. Blus af met de tomatenblokjes en kokosmelk.
  7. Meng kort en laat 10 minuten sudderen op een laag vuur.
  8. Pureer nu het geheel met de staafmixer tot een saus. Proef af op zout en peper.
  9. Snij ondertussen de paneer in gelijkmatige blokjes en verhit wat olie in een koekenpan.
  10. Doe de paneerblokjes in de pan en bak in 5 minuten goudbruin.
  11. Voeg de paneer toe aan de boerenkool en serveer gelijk met de rijst.